Search

Zaljubljeni smo u ovu kuću koja spaja bež i smeđe nijanse u interijeru

Zaljubljeni smo u ovu kuću koja spaja bež i smeđe nijanse u interijeru

Tekst: BURO.


Što ostaje poslije povratka s obale? Sjećanje na predivne zalaske, uspomena na pijesak pod prstima, bež nijanse koje se nježno prelijevaju svaki put otkrivajući novu scenu u glavi. Pa ne čudi da je upravo to bila inspiracija iza dizajna interijera ove vile na španjolskom otoku Mallorca. Svi koji su imali priliku posjetiti je, zaljubljeni su u njenu divlju prirodu, a među njima su mnogi pisci, pjesnici i slikari (kao što je Joan Miró), ali i vlasnici ove kuće koji su u njoj željeli spojiti prirodne ljepote otoka, klimu koja diktira vegetaciju, kao i tradiciju ručne izrade predmeta od keramike. Oni su uz pomoć studija Paradowski iz Krakova svoj recept za sreću preveli u prostor koji nas je oduševio.

Zaljubljeni smo u ovu kuću koja spaja bež i smeđe nijanse u interijeru (фото 1)
Zaljubljeni smo u ovu kuću koja spaja bež i smeđe nijanse u interijeru (фото 2)

 

Radi se o kući na dva kata gdje je precizno uhvaćen duh Mallorce. Zuza i Piotr Paradowski su poznati po svom pristupu dizajnu koji uključuje kombiniranje predmeta iz različitih perioda, umjetnina i zanatskih predmeta. Oni su se odlučili da sve začine vintage duhom i mediteranskom atmosferom kako bi kreirali prostor koji odiše smirujućom atmosferom koja priziva prohujala vremena i poziva na opuštanje.

 

Zaljubljeni smo u ovu kuću koja spaja bež i smeđe nijanse u interijeru (фото 3)
Zaljubljeni smo u ovu kuću koja spaja bež i smeđe nijanse u interijeru (фото 4)

 

Centralna prostorija nalazi se u prizemlju i spaja kuhinju i dnevnu sobu, a otvara se ka velikoj terasi na kojoj se nalazi bazen s morskom vodom, kao i raskošno dvorište u kojem rastu voćke i aromatične trave. Na drugom nivou smještene su spavaće sobe. I eksterijer i interijer igraju se oko minimalizma, s tim da je fasada hladna i ravnih linija, dok je unutrašnjost ispunjena toplim tonovima. Paleta se vrti oko bež nijansi, sive i boje drveta. Zuza je bila zadužena za pribavljanje komada namještaja i detalja iz trgovina širom svijeta i u toj misiji je bila vrlo uspješna. Pronašla je retro sofu iz šezdesetih koju su zatim presvukli tekstilom sa žakard uzorkom, tu je i stolica koju je dizajnirao Philipp Mainzer, monumentalni stol za blagovanje Henka Vosa, kao i konzolni stol od bambusa uparen s lampom od bakra sa sjenilom od bambusa.

 

Zaljubljeni smo u ovu kuću koja spaja bež i smeđe nijanse u interijeru (фото 5)
Zaljubljeni smo u ovu kuću koja spaja bež i smeđe nijanse u interijeru (фото 6)

 

Kako bi prostor povezali s lokacijom, arhitekti su se odlučili za umjetnine i predmete koji su izradili lokalni umjetnici i zanatlije. U dnevnoj sobi je slika umjetnika Jaumea Roiga, kao i keramički radovi koje je izradio Joan Pere Catalá Roig (Jaumeov stariji brat).

 

Zaljubljeni smo u ovu kuću koja spaja bež i smeđe nijanse u interijeru (фото 7)
Zaljubljeni smo u ovu kuću koja spaja bež i smeđe nijanse u interijeru (фото 8)
Zaljubljeni smo u ovu kuću koja spaja bež i smeđe nijanse u interijeru (фото 9)

Vješto spajajući detalje, Paradowski Studio je stvorio interijer koji inspirira na uživanje u ljetu, sanjarenje i prepuštanje uživanju u sadašnjem trenutku. Savršeno.

Zaljubljeni smo u ovu kuću koja spaja bež i smeđe nijanse u interijeru (фото 10)
Zaljubljeni smo u ovu kuću koja spaja bež i smeđe nijanse u interijeru (фото 11)
Zaljubljeni smo u ovu kuću koja spaja bež i smeđe nijanse u interijeru (фото 12)
Zaljubljeni smo u ovu kuću koja spaja bež i smeđe nijanse u interijeru (фото 13)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više