Search

Zaljubljeni smo u ovu mediteransku vilu s potpisom Indije Mahdavi

Zaljubljeni smo u ovu mediteransku vilu s potpisom Indije Mahdavi

Tekst: BURO.


Priznajemo, slabi smo na rad Indije Mahdavi, njen stil nas bez izuzetka obuzme i momentalno „prenese“ u neka ljepša vremena, sretnije dane i svijet u kojem vlada optimizam. Nepogrešivo spaja boje, stvarajući interijere koji su na prvi pogled ljupki, dok se već na sljedeći otkrivaju pametne dizajnerske igre koje su je dovele u sam vrh suvremene dizajn i arhitektonske scene. Ni ova kuća nije izuzetak! Kako je Mediteran uvijek inspiracija za sve njene projekte, kuća u Provansi je predstavljala savršenu podlogu da pokaže što sve zna i umije.

Zaljubljeni smo u ovu mediteransku vilu s potpisom Indije Mahdavi (фото 1)
Zaljubljeni smo u ovu mediteransku vilu s potpisom Indije Mahdavi (фото 2)
Zaljubljeni smo u ovu mediteransku vilu s potpisom Indije Mahdavi (фото 3)

Radi se o građevini iz osamdesetih godina koja je Indiju odmah podsjetila na scenografiju filmova Claudea Sauteta. Novi vlasnici su željeli osvježiti interijer, ideja im je bila da prostor djeluje veselije, ali da i dalje sve ostane udobno i ležerno u skladu s okolinom. Zato je redizajnirala postavku prostorija, povećala je dnevnu sobu i učinila je da sve djeluje fluidnije. Poigrala se grafičkim elementima kako bi dodatno naglasila prelamanje prirodnog svjetla kojeg ovdje ima u izobilju. Na primjer, na podu je kombinacija sjajnih i mat pločica, pruge je koristila na foteljama u dnevnoj sobi, u kupaonici su kvadratne pločice u marokanskom stilu koje su poredane kao pruge… Na zidovima i panelima su posebno birana djela umjetnika kao što su Caroline Deervaud, Daniel Buren i Les Crafties.

Zaljubljeni smo u ovu mediteransku vilu s potpisom Indije Mahdavi (фото 4)
Zaljubljeni smo u ovu mediteransku vilu s potpisom Indije Mahdavi (фото 5)

Kada je riječ o izboru materijala, koristila je većinom lokalne kako bi rekreirala atmosferu karakterističnu za jug, a ideja vodilja bila joj je atmosfera kakva vlada na slikama Matissea. Ratan, rafija, terakota, keramika, samo su neki od njenih izbora u ovom slučaju. Pažnju plijeni keramički kamin koji je kreacija Giuseppea Ducrota. Kako sama kaže, uživala je u kombinaciji stilova i kultura, a ponajviše u uklapanju boja. I ovoga puta ostala je vjerna svojoj sunčanoj paleti, koristila je oker, nježnu žutu i narančastu boju, koje je na nekim mjestima razbila injekcijom plave i zelene boje.

Zaljubljeni smo u ovu mediteransku vilu s potpisom Indije Mahdavi (фото 6)
Zaljubljeni smo u ovu mediteransku vilu s potpisom Indije Mahdavi (фото 7)
Zaljubljeni smo u ovu mediteransku vilu s potpisom Indije Mahdavi (фото 8)

Što se tiče namještaja, India je kombinirala vintage komade s vlastitim kreacijama. U dnevnoj sobi se nalaze dvije foteljice iz pedesetih godina sa Zanine Caldas potpisom koje je kombinirala s dvije “Jetlag” sofe iz Mahdavi kolekcije. Kako bi svemu dodala i art moment, tu je skulptura koja je djelo umjetnika Mary-Lynn Massoud i Rashe Nawama, aluminijska skulptura umjetnika “Shrimp D1” Jean-Marie Apprioua, kao i neobična vintage keramička lampa. Kako bi svemu dala opušteniji i ležerniji duh u nekoliko prostorija uselila je svoje “Cap Martin” stolice od ratana i “Week-end” stolčiće. Još jednom je na praktičnom primjeru pokazala da je umjetnica stvaranja naizgled jednostavnih interijera koji u sebi kriju mnoštvo slojeva i različitih značenja.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više