Search

Zamislite život u ovoj kući na jugu Afrike

Zamislite život u ovoj kući na jugu Afrike

Prekrasna rezidencija s pogledom na more


Image: PR

Kuća Cove 3 projektirana je kao jedinstven životni prostor visoko na litici iznad mora u kojem ćete imati osjećaj da lebdite

Kuća u prekrasnom dijelu južne Afrike zvanom Knysna koji vrvi zelenim obroncima uz obalu mora primjer je idealne arhitekture stopljene s prirodom. Smještenu visoko na litici, Cove 3 kuću potpisuje poznati arhitektonski studio Saota. Osnova ideja projekta bila je savršeno uklopljena kuća u prirodne neravnine tako da ćete zbog položaja imati osjećaj da lebdite iznad pogleda na more. Tome u prilog ide položaj krova koji prati neravnine i strukturu kuće i postavljen je dovoljno visoko da ne ulazi u panoramu dok gledate more iz dnevnog boravka.

Zamislite život u ovoj kući na jugu Afrike (фото 1)

Velike staklene stijene uglavnom čine zidove kuće i stvaraju iluziju stapanja s okolišom. Cijela kuća orijentirana je prema pogledu, a dvije etaže odvojene su velikim stubištem koje se s gornjeg kata spušta ravno u kraljevski dnevni boravak. A zbog ovog dnevnog boravka poželjet ćete da se nikada ne morate ustati sa sofe. Interijer je posvećen kombinaciji toplih i hladnih materijala poput betona, mramora i drveta i minimalističkom uređenju što ostavlja mnogo mjesta u prostoru. 

Zamislite život u ovoj kući na jugu Afrike (фото 2)

Na gornjem katu nalazi se velika spavaća soba, kupaonica s kadom koja gleda na more, za one hrabrije, te dvije dječje spavaće sobe. U kući se nalazi i soba za gledanje filmova, pa vi zaključite kako bi bilo živjeti na jugu Afrike.

Zamislite život u ovoj kući na jugu Afrike (фото 3)

Zamislite život u ovoj kući na jugu Afrike (фото 4)

Zamislite život u ovoj kući na jugu Afrike (фото 5)

Zamislite život u ovoj kući na jugu Afrike (фото 6)

Zamislite život u ovoj kući na jugu Afrike (фото 7)

Zamislite život u ovoj kući na jugu Afrike (фото 8)

Zamislite život u ovoj kući na jugu Afrike (фото 9)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više