Search

Zavirili smo u jako cool zagrebački ured jedne internacionalne kompanije

Zavirili smo u jako cool zagrebački ured jedne internacionalne kompanije

Otkrijte zašto u ovom dizajnerskom uredu svi vole ponedjeljak!

Urednik: E.G.


Image: Hanna Vranko

Ponekad se teško vratiti u radnu rutinu nakon vikenda, no ovom zagrebačkom uredu ni ponedjeljak nije problem. Riječ je o uredu velike međunarodne softverske tvrtke, u kojem se već na prvi pogled vidi kako je on puno više od mjesta za ozbiljnu analizu podataka. SAS ured odražava kozmopolitski duh zaposlenika iz cijele Europe. Upravo je zato kreativni koncept prilikom uređenja zagrebačkog ureda bila sinergija različitosti, koja se osim u profilu zaposlenika, odražava u odabiru boja, materijala i dizajnu namještaja. Dizajneri kreativnog studija Brigada uspješno su odradili zahtjevan zadatak te povezali dizajn interijera s vizualnim identitetom tvrtke i pritom zadržali posebnost lokacije. 

Zavirili smo u jako cool zagrebački ured jedne internacionalne kompanije (фото 1)

Dizajnom ureda i namještaja očuvana je ozbiljnost i korporativnost, a korištenjem materijala poput drveta, tkanina i tapisona postignuta je opuštenija atmosfera. Suptilnim uvođenjem boja prostor je postao dinamičan, ali i dalje ugodan za rad. Također, dobrom prostornom organizacijom postignuta je mogućnost jednostavnog organiziranja druženja i edukacija za veći broj ljudi, a kada je to potrebno, osigurana i intimna radna atmosfera. Korištenjem karakterističnog gradijenta brenda na transparentnim folijama na staklima  stvorene su refleksije slika u prostoru i vizualno povećanje prostora. Vrlo promišljeno su upotrijebljeni i reflektivni materijali poput svjetlećeg inox panela koji sjajno funkcionira kao obloga pulta recepcije, stupa u prostoru čajne kuhinje te visećeg panela u brainstorming zoni.

Zavirili smo u jako cool zagrebački ured jedne internacionalne kompanije (фото 2)

Duga prozračna knjižnica sa zonom za čitanje projektirana je kao mala oaza za odmor i telefonske razgovore. Zid iza recepcije "poziva" na istraživanje skrivenog dijela uredskog prostora, a prozračna pregradna polica istovremeno povezuje i odvaja zanimljivu lounge zonu i prostor atipične čajne kuhinje. Njeni se modularni stolovi mogu spajati i razdvajati, čime pružaju dinamiku prostora, kao i mogućnost višenamjenskog korištenja. Alternativna radna zona s visokim zelenim foteljama idealna je za brainstorming i intimniji razgovor, a spušteni svjetleći panel daje joj veći osjećaj privatnosti te ujedno stvara zanimljivu atmosferu i doživljaj postignutim dinamičnim refleksijama u panelu. Drvene pregrade s biljkama dijele ured i stolove u manje zone kako bi se i u otvorenom prostoru omogućila potrebna koncentracija za rad.

Zavirili smo u jako cool zagrebački ured jedne internacionalne kompanije (фото 3)

Zavirili smo u jako cool zagrebački ured jedne internacionalne kompanije (фото 4)

Zavirili smo u jako cool zagrebački ured jedne internacionalne kompanije (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više