Search

Zavirite u atraktivan ured zagrebačke IT tvrtke Q Software

Zavirite u atraktivan ured zagrebačke IT tvrtke Q Software

Radni prostor nalik na njujorški loft

Urednik: BURO.


Image: Jure Živković (interijer),
Šimun Šitum (eksterijer)

U samom centru Zagreba, u blizini Trga Francuske republike, smjestila se impresivna arhitektonska ljepotica. Riječ je o novom uredu zagrebačke tvrtke Q Software, treće najbrže rastuće tehnološke tvrtke u srednjoj Europi, čije uređenje potpisuju projektni ured IQON STUDIO i arhitektonski studio NFO. Želja projektnog ureda za arhitekturu i dizajn IQON STUDIA bila je naglasiti vintage industrial karakter zgrade koji je, u tada derutnoj zgradi, ipak bio vidljiv. Inspiraciju su stoga potražili u Behrensovoj tvornici AEG, orangeriama iz 18. stoljeća, holandskoj arhitekturi, njujorškim loftovima te Kovačićevoj palači Burze.

Zavirite u atraktivan ured zagrebačke IT tvrtke Q Software (фото 1)

Donji dio zgrade obložen je tamnom slip opekom bogate teksture i snažnog prostornog dojma, dok je gornji dio klasično oblikovan i bogato profiliran. Veliki prozori s ukrasnim letvama i njihovi čelični okviri stvaraju posebnu atmosferu i posveta su vremenu industrijske revolucije. Gornje etaže naspram snažne baze djeluju poletno i lagano, i u sinergiji s bazom stvaraju opuštenu, gotovo boemsku atmosferu. Pored klasičnog oblikovanja zgrade, ulazni portal oblikovali su potpuno apstraktno i modernistički i naglasili ga pozadinskom LED rasvjetom.

Zavirite u atraktivan ured zagrebačke IT tvrtke Q Software (фото 2)

Prema zamisli arhitekata NFO-a prostor je podijeljen u tri zone: uredsku, lounge te konferencijsku. Sve zone povezuje jezgra obložena u drvo dajući tako zajednički identitet svim etažama. Zone su multifunkcionalne pa se primjerice lako mogu pretvoriti iz loungea u konferencijski prostor. Sobe za sastanke formirane su kao transparentni kubusi u prostoru te ih od ostatka prostora odvaja drugačiji kolorit podne obloge.

Zavirite u atraktivan ured zagrebačke IT tvrtke Q Software (фото 3)

Vizualni identitet potpisuje Studio SUDAR s kojim su surađivali na uređenju stubišne jezgre koja je od jednog relativno monotonog prostora postala "informacijsko-komunikacijski sklop". Poseban ugođaj zgradi daju vanjske terase koje tokom toplijih mjeseci postaju mjesta druženja, rada i odmora. Također, novi uredi Q-a služit će i kao hub za brojna događanja, od IT i dizajn meetupova do manjih tech konferencija.

Zavirite u atraktivan ured zagrebačke IT tvrtke Q Software (фото 4)

Zavirite u atraktivan ured zagrebačke IT tvrtke Q Software (фото 5)

Zavirite u atraktivan ured zagrebačke IT tvrtke Q Software (фото 6)

Zavirite u atraktivan ured zagrebačke IT tvrtke Q Software (фото 7)

Zavirite u atraktivan ured zagrebačke IT tvrtke Q Software (фото 8)

Zavirite u atraktivan ured zagrebačke IT tvrtke Q Software (фото 9)

Zavirite u atraktivan ured zagrebačke IT tvrtke Q Software (фото 10)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više