Search

Zavirite u dom obitelji Obama koja u njemu \"živi\" još samo nekoliko dana

Zavirite u dom obitelji Obama koja u njemu "živi" još samo nekoliko dana

Kako izgleda privatni dio Bijele kuće na Obamin način


Image: Architectural Digest,
Buro247.ua

Američki predsjednik Barack Obama sa svojom obitelji u Bijeloj kući proveo je osam godina, a sada će uskoro napustiti svoje predsjedničke odaje

Za koji dan, točnije 8. studenog Amerikanci bi trebali znati tko sjeda u vruću predsjedničku fotelju. U Bijelu kuću, koja se nalazi na adresi 1600 Pennsylvania Avenue NW, u Washingtonu trebali bi tako ušetati i zasjesti ili Hillary Clinton ili Donald Trump. No, da se vratimo malo u prošlost, Bijelu je kuću projektirao irski arhitekt James Hoban, a izgrađena je na lokaciji koju su odabrali prvi američki predsjednik George Washington i gradski planer Pierre L'Enfant, u razdoblju od 1792. do 1800., nakon čega je još nekoliko puta nadograđivana. Predsjednik John Adams uselio je u Bijelu kuću 1. studenog 1800. godine, a svi su američki predsjednici nakon njega stanovali u kući tijekom trajanja svojeg mandata, a posljednji je bio predsjednik Barack Obama koji je prije svog skorašnjeg napuštanja odaja, ugostio prestižni Architectural Digest u svom osmogodišnjem domu, točnije u privatni dio predsjedničke rezidencije čiji dizajn potpisuje Michael S. Smith. "Zahvaljujući njemu naš dom je refleksija našeg ukusa, ali koja ujedno slavi i samu povijest rezidencije" kazala je prva dama, Michelle Obama za AG. S druge strane, Smith je pojasnio kako je ovo bio prvi put kako su se u interijeru uklopili umjetnici i dizajneri koji prije nisu pronašli put do interijera Bijele kuće. Izvorni članak možete pročitati ovdje, a u nastavku pogledajte raskošan predsjednički dio  u kojem je obitelj Obama očigledno itekako uživala.

Zavirite u dom obitelji Obama koja u njemu "živi" još samo nekoliko dana (фото 1)Zavirite u dom obitelji Obama koja u njemu "živi" još samo nekoliko dana (фото 2)Zavirite u dom obitelji Obama koja u njemu "živi" još samo nekoliko dana (фото 3)Zavirite u dom obitelji Obama koja u njemu "živi" još samo nekoliko dana (фото 4)Zavirite u dom obitelji Obama koja u njemu "živi" još samo nekoliko dana (фото 5)Zavirite u dom obitelji Obama koja u njemu "živi" još samo nekoliko dana (фото 6)Zavirite u dom obitelji Obama koja u njemu "živi" još samo nekoliko dana (фото 7)Zavirite u dom obitelji Obama koja u njemu "živi" još samo nekoliko dana (фото 8)Zavirite u dom obitelji Obama koja u njemu "živi" još samo nekoliko dana (фото 9)Zavirite u dom obitelji Obama koja u njemu "živi" još samo nekoliko dana (фото 10)Zavirite u dom obitelji Obama koja u njemu "živi" još samo nekoliko dana (фото 11)Zavirite u dom obitelji Obama koja u njemu "živi" još samo nekoliko dana (фото 12)Zavirite u dom obitelji Obama koja u njemu "živi" još samo nekoliko dana (фото 13)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više