Search

Zavirite u istarsku kuću iz snova

Zavirite u istarsku kuću iz snova

Prekrasna obiteljska kuća u malenom mjestu

A.P.


Image: Martina Kenji

Kamena kuća uređena od strane arhitektonskog studija Geci idealno je mjesto za opuštanje od užurbanog gradskog života

Kada su mladi bračni par Lea i Adrian poželjeli stvoriti mirnu obiteljsku oazu u kojoj će provoditi vrijeme daleko od užurbanog ritma londonskih ulica, pitoreskna Istra se pokazala kao idealno rješenje. U malenom selu Bilosavi, kupili su dvije kamene kuće koje su odlučili renovirati, a projekt su povjerili Leinoj dugogodišnjoj prijateljici, arhitektici Editi Geci. Studio Geci se još od 2006. godine bavi high end dizajnom interijera te su autori brojnih projekata u Hrvatskoj i inozemstvu, od kojih je najpoznatiji hotel Damianii u Dućama blizu Omiša. S ovim je projektom studio Geci 2013. godine ušao u finalni izbor SBID nagrada (British Interior Design Awards) za komercijalne projekte 2013.

Istra

Istra

Prema riječima same arhitektice, projektiranje i izvođenje radova na ovoj istarskoj ljepotici trajalo je dvije godine. Postojeći kamen kuće maksimalno je iskorišten za izgradnju, što je interijeru dalo posebnu draž, a nakon prve sezone naknadno je izveden bazen i hortikulturno okruženje. Prema riječima arhitektice Geci, kuća je predviđena za ugošćavanje većeg broja ljudi i mnogobrojnu obitelj vlasnika.

Istra

Istra

Prizemlje je koncipirano kao otvoren prostor s kuhinjom koja uz otok sadrži elemente tradicionalne istarske arhitekture, a uz nju je smješten i raskošan dnevni boravak s kaminom, servisni blok kuće te dio vinoteke uz kuhinju.

Istra

Istra

Na galeriji se nalazi prostor s TV-om i dvije gostinjske spavaće sobe s pripadajućim kupaonicama. U potkrovlju je privatni dio kuće s glavnom spavaćom sobom u čijem centru se nalazi otvoreni kamin, radni dio, garderoba i kupaonica sa samostojećom kadom. Uz glavnu spavaonicu izvedena je i dječja soba s kupaonicom. Prostori su osvijetljeni prirodnom svjetlošću, a iz soba se pruža zapanjujuć pogled na grad Višnjan. Na terasi ispred kuće je zadržana gustirna uz koju je predviđeno sjedenje. Na samom terenu je bazen s 'endless' preljevom, prostorije za fitness i sanitarni blok.

Istra

Istra

Istra

Interijeri su u potpunosti prilagođeni životnom stilu mladog para. Tradicionalna istarska kuća oplemenjena je s detaljima iz cijelog svijeta: perzijski tepisi doneseni su iz Teherana, komode iz Rajasthana. Kupaonice su uređene u stilu zemalja koje su znakovite za vlasnike - crno-bijela kupaonica predstavlja Pariz gdje su se upoznali, a potkrovlje je uređeno u londonskom stilu gdje inače žive.

Istra

Istra

Istra

Istra

Istra

Istra

Istra

Istra

Istra

Istra

Istra

Istra

Istra

Istra

Istra

Istra

Vlasnici koriste kuću nekoliko tjedana godišnje, a ostatak vremena kuća je dostupna za iznajmljivanje koje je moguće ostvariti preko web-stranice: www.casaparanzana.com.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više