Search

Zavirite u novi prostor slastičarnice Cukeraj

Zavirite u novi prostor slastičarnice Cukeraj

Na adresi Petrinjska 61

Urednik: A.P.


Image: Darko Mihalić

Prošli tjedan objavili smo vijest kako je poznata slastičarnica Cukeraj otvorena na novoj adresi Petrinjska 61

Zagrebačka slastičarnica Cukeraj nedavno je otvorila vrata novouređenog prostora i, osim slastica, pokazala šarmantan interijer koji potpisuje studio Mirjana Mikulec interijeri. Imperativ pri uređenju gotovo svakog poslovnog prostora, neovisno o djelatnosti jest originalnost. Ono nešto po čemu je prostor prepoznatljiv i drukčiji upravo je to što će osigurati da se klijenti ili kupci uvijek rado vraćaju. Nekad stara slastičarnica zapela je u osamdesetima, a danas odiše potpuno novim šarmom i mami znatiželjne poglede, kako slasticama, tako i interijerom.

cukeraj

Želja vlasnika bila je što prije preurediti postojeći prostor, bez većih građevinskih zahvata i u što kraćem roku. Imajući to na umu, baš kao i činjenicu da je dosta elemenata poput vitrine, podne obloge i retro šanka bilo unaprijed zadano, budući je izgled interijera planiran u skladu s time. Imajući na umu važnost podne obloge koja je u ovom slučaju bila zadana i nije se mogla mijenjati, studio je iskoristio upravo crno-bijelu kombinaciju koja se proteže podom i primijenio je na cijeli prostor.

cukeraj

Studio je, s obzirom na želje vlasnika, izvršio izmjene kao što su raspored sjedenja, nadopuna plana rasvjete, dizajn namještaja po mjeri kao što su klupa sa sjedenje, nastavak vitrine i šank stolovi. Iako je prostor osuvremenjen, zadržan je retro štih pomoću detalja. Šarm prostoru svakako daje ružičasta boja koja se provlači cijelim interijerom u svega nekoliko detalja poput klupe, rasvjete ili polica. Osim što vizualno "razbija" monotoniju crno-bijele palete, unosi živahnost u prostor i podsjeća da je ipak riječ o slastičarnici. A kako definitivno ne bi bilo zabune, zidove slastičarnice na pojedinim dijelovima krase kalupi za kolače i daju prostoru stilsku točku na i.

cukeraj

cukeraj

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više