Search

Zavirite u novi urbani hotel u prekrasnom Rovinju

Zavirite u novi urbani hotel u prekrasnom Rovinju

Residence Rovinj&


Image: Igor Popović

Nedavno otvoren hotel Residence Rovinj& zamišljen je kao urbano i moderno mjesto na kojem će se svatko tko dođe osjećati ugodno

Šarmantni srednjovjekovni Rovinj, vječna inspiracija romantičara i umjetnika, osvojit će vas prvim pogledom na gradsku jezgru koja još uvijek odiše venecijanskim stilom. Nalazi se usred arhipelaga sa 16 otoka i otočića, okružen čak 67 km dugom obalom te stoljetnim park šumama i zelenim  površinama. Ovo idilično mjesto nudi puno više od samog odmora, a ako se odlučite pobjeći na vikend sada imate novo mjesto u kojem možete odsjesti i ugoditi sebi i svojim najdražima. 

Zavirite u novi urbani hotel u prekrasnom Rovinju (фото 1)

Urbani residence minimalističkog dizajna nudi obiteljsko i prijateljsko okruženje. Izvan gradske vreve u mirnoj kućnoj atmosferi, ali opet u neposrednoj blizini centra i poznatih gradskih plaža, Residence Rovinj& pruža smještaj s doručkom s najvišom udobnosti hotela. Residence je izgrađen prema najvišim standardima energetske učinkovitosti i održivosti s 18 vrhunsko opremljenih soba modernog i urbanog izgleda. Sve sobe opremljene su sustavom "pametne sobe" s magnetskom karticom za ulaz u residence, sobe i parking. Uz navedeni smještaj Residence Rovinj& nudi bogati, svježe pripremljen kontinentalni doručak svakoga jutra u hotelskom restoranu. 

Zavirite u novi urbani hotel u prekrasnom Rovinju (фото 2)

Što se tiče uređenja porazgovarali smo s glavnim i odgovornim arhitektom Željkom Mohorovićem iz studija Metro cubo koji nam je pobliže opisao viziju samog uređenja. "Za nas je ovaj projekt bio veliki izazov budući da smo radili samo interijer. Sama zgrada je građena u nekoliko navrata, s različitim projektima i projektantima i zatim je dugo stajala nedovršena. Arhitektura je bila potpuno različita od onoga što inače projektiramo. Hotel smo zamislili kao urban, moderan, mjesto gdje će se gosti osjećati ugodno."

Iako se nalazi u Rovinju izbjegavali su klišej "morskih" boja i detalja s obzirom na to da je hotel otvoren tijekom cijele godine. Sobe su raspoređene na 3 kata, pa je svakom katu dodano malo osobnosti, izmjenom tapeta i boja namještaja, dok su osnovni elementi zajednički svim sobama. "Tapete volimo koristiti jer, osim što su praktične za održavanje, što je jako bitno kod ugostiteljskih objekata,  služe  kao dekor  i  sobama daju toplinu.  Rijetki su hoteli koji ukrase sobe umjetničkim djelima. Uglavnom su to stavke koje dođu na kraju, kada su budžeti već potrošeni i onda se krpa s kopijama, posterima, a to je ipak prvi dojam kada gost uđe u sobu." U restoranu hotela korištena je keramika Mutina by Patricia Urquiola koja je dominantna, daje prostoru mediteranski šarm i to je bila polazna točka za odabir ostalih detalja. Iz studija Metro cubo posebno ističu dekorativna rasvjetna tijela u restoranu i na recepciji  koje su sami dizajnirali. 

Zavirite u novi urbani hotel u prekrasnom Rovinju (фото 3)

Zavirite u novi urbani hotel u prekrasnom Rovinju (фото 4)

Zavirite u novi urbani hotel u prekrasnom Rovinju (фото 5)

Zavirite u novi urbani hotel u prekrasnom Rovinju (фото 6)

Zavirite u novi urbani hotel u prekrasnom Rovinju (фото 7)

Zavirite u novi urbani hotel u prekrasnom Rovinju (фото 8)

Zavirite u novi urbani hotel u prekrasnom Rovinju (фото 9)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više