Search

Zavirite u ovaj nevjerojatno elegantni stan u Beogradu

Zavirite u ovaj nevjerojatno elegantni stan u Beogradu

Projekt Studia OBE

Tekst: E.G.


Image: PR

Interijer stana koji je rađen za specifičnog klijenta u elitnom beogradskom naselju Dedinje, čini jednu od ukupno tri razine vile – gornji kat je odvojena stambena jedinica s terasom, dok donja razina ima pristup vrtu, zaklonjenom od pogleda s ulice. U podzemnoj  razini vile nalaze se garaže, kao i zajedničke prostorije predviđene za zabavu i relaksaciju (video igre, kino i spa zona s bazenom).

Zavirite u ovaj nevjerojatno elegantni stan u Beogradu (фото 1)

Poseban izazov projektiranju ovakvog interijera predstavljalo je osmišljavanje stropai prihvaćanje želje investitora za datim elementima, kao i njihovo uklapanje u ostatak prostora. Kombiniranjem s modernim namještajem i osvjetljenjem, kao i stvaranje funkcionalnog prostora u kojem će se korisnik osjećati ugodno, uvijek je izazov koji, kad se pokaže kao dobar rezultat, donosi neprocjenljivu satisfakciju.

Zavirite u ovaj nevjerojatno elegantni stan u Beogradu (фото 2)

Kroz interijer se provlače mirni tonovi, zemljane boje i pješčane nijanse, s ponekim akcentiranim komadom namještaja. Dominantniji od boja predstavljeni su materijali – kao što je mramori veliki drveni zid-panel, koji rotacijom oko svoje osi i pomicanjem po šini, stvara mogućnost otvaranja cjelokupnog stana u jedinstveni prostor. Plastika stropa– gips lajsne – predstavljale su projektantima posebni izazov. Ne zaobilazeći veliku želju investitora za ovakvim detaljima, već poštujući i razumijevajući potrebu za istim, javila se igra na stropu, koju su stvorili gipsani elementi u kombinaciji s pažljivo odabranim, modernim osvjetljenjem. Velike staklene fasadne površine osmišljene su tako da korisnik ima dostupnost svim dijelovima vrta, te kad se ove površine otvore dobije se osjećaj prozračnosti, a vrt i zelenilo dosežu do noćne zone.

Zavirite u ovaj nevjerojatno elegantni stan u Beogradu (фото 3)

Kuhinju čine jednostavni bijeli elementi s centralnim pultom koji je napravljen od bijelog mramora. Isti bijeli mramor, ali na zidu, naglašava prelaz ulazne zone u zonu dnevnog boravka. Kao pandan hladnim mramornim površinama uvedene su drvene površine – zidovi i paneli. Centralno osvjetljenje je na visilicama – iznad kuhinjskog pulta, trpezarije i dnevne sobe – čime se kreira dojam odvojene zone - međurazine – i formira dodatni naglasak površine stropa. Trpezariju čini veliki stol sa bijelom pločom i čeličnom konstrukcijom i karakterističnim trpezarijskim stolicama, dok centar dnevnog boravka čini jednostavna moderna garnitura koja ima zadatak da okupi cijelu obitelj oko kamina. Za razliku od svjetlih tonova u prostorima dnevne i noćne zone, u prostoru kupaonicama dominira crni mramor.

Zavirite u ovaj nevjerojatno elegantni stan u Beogradu (фото 4)

Zavirite u ovaj nevjerojatno elegantni stan u Beogradu (фото 5)

Zavirite u ovaj nevjerojatno elegantni stan u Beogradu (фото 6)

Zavirite u ovaj nevjerojatno elegantni stan u Beogradu (фото 7)

Zavirite u ovaj nevjerojatno elegantni stan u Beogradu (фото 8)

Zavirite u ovaj nevjerojatno elegantni stan u Beogradu (фото 9)

Zavirite u ovaj nevjerojatno elegantni stan u Beogradu (фото 10)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više