Search

Zavirite u stan mladog srpskog dizajnera interijera u kojem se pazilo na svaki detalj

Zavirite u stan mladog srpskog dizajnera interijera u kojem se pazilo na svaki detalj

Ovako izgleda životni prostor Marka Desivojevića

Urednik: E.G.


Image: Buro247.rs,
Monika Pavlović

U više smo navrata pisali o stanovima i kućama koje su vlasnici uređivali sami kako bi mogli imati potpunu kontrolu nad svime što se događa, i takvi su nam projekti nekako posebno zanimljivi. A posebice volimo zaviriti u životne prostore arhitekata ili dizajnera interijera, odnosno ljudi koji se projektiranjem i uređenjem bave na profesionalnoj razini. Upravo zato smo s veseljem popratili priču kolega s BURO. Srbije, koji su zavirili u stan mladog dizajnera Marka Desivojevića. Iako je njegov originalni profesionalni put trebao podrazumijevati marketing i oglašivačku industriju, Marko je malo po malo otkrivao svoju pravu strast- uređenje interijera. Upravo je ovaj stan koji možete vidjeti na fotografijama i onaj koji je prvi uređivao, nakon čega su uslijedili stanovi njegove sestre i prijatelja. Četiri godine poslije, Marko može reći da u tom području ima itekako uspješnu karijeru.

Zavirite u stan mladog srpskog dizajnera interijera u kojem se pazilo na svaki detalj (фото 1)

"Svi interijeri koje sam radio djeluju elegantno, podsjećaju na neku scenografiju... Ipak, svi oni su i jako udobni i vrlo funkcionalni. Sve mi nekako mora biti taman.", kaže Marko i savršeno objašnjava uređenje svog stana. Stan svakako ima i jedan moderni štih, ali uz mnoštvo vintage detalja, poput masivne klupice koju je dopremio sa seoskog imanja svoje bake i djeda, ali i dva stolca presvučena plišem koja pak dolaze s druge strane obitelji. Isto tako, kaže kako je redoviti posjetioc starinskih beogradskih knjižara gdje pronalazi rijetke primjerke knjiga, a umjetnost je stavka kojoj se u njegovom stanu mora posvetiti pažnja. Obožava rad slikara Đorđa Ivačkovića i posjeduje nekoliko njegovih slika, isto kao i grafike Vuka Vidora, koju je primijetio čak i u domu tenisačice Marie Sharapove listajući novi broj časopisa Architectural Digest.

Zavirite u stan mladog srpskog dizajnera interijera u kojem se pazilo na svaki detalj (фото 2)

Iako smo nekako naviknulili na uobičajno postavljanje umjetnina, u ovom ćete stanu morati gledat i lijevo i desno i gore i dolje. Primjerice, iza sive Ikea fotelje viri šareni repić, a kada bolje pogledate shvatit ćete da je to magarac od tekstila, koji je Marku posebno drag: "Hoda Baroudi i Maria Hibri su libanonske dizajnerice koje se bave dizajnom tekstila i namještaja. Njihov rad je izuzetno cijenjen na globalnom nivou; prijmera radi svaka Louboutin trgovina na svijetu ima poneki komad s njihovim potpisom. Maria je jedan od mojih mentora i ona mi je poklonila magarca i zeleni jastučić i zato su mi oni su među najdražim predmetima u ovom prostoru."

Zavirite u stan mladog srpskog dizajnera interijera u kojem se pazilo na svaki detalj (фото 3)

 

Zavirite u stan mladog srpskog dizajnera interijera u kojem se pazilo na svaki detalj (фото 4)

 

Zavirite u stan mladog srpskog dizajnera interijera u kojem se pazilo na svaki detalj (фото 5)

 

Zavirite u stan mladog srpskog dizajnera interijera u kojem se pazilo na svaki detalj (фото 6)

 

Zavirite u stan mladog srpskog dizajnera interijera u kojem se pazilo na svaki detalj (фото 7)

 

Zavirite u stan mladog srpskog dizajnera interijera u kojem se pazilo na svaki detalj (фото 8)

 

Zavirite u stan mladog srpskog dizajnera interijera u kojem se pazilo na svaki detalj (фото 9)

 

Zavirite u stan mladog srpskog dizajnera interijera u kojem se pazilo na svaki detalj (фото 10)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više