Traži

Zavirite u tropsku rezidenciju okruženu zelenilom

Zavirite u tropsku rezidenciju okruženu zelenilom

Rad studija "Perkins+ Will"

Tekst: E.G.


Fotografija: Nelson Kon

Studio "Perkins + Will" je predstavio još jednu savršenu rezidenciju za odmor iz snova

Alto de Pinheiros, tradicionalna četvrt u brazilskom São Paulou, postala je bogatija za jedno lijepo arhitektonsko zdanje. Vlasnici kuće su kupili parcelu veličine od preko tisuću metara kvadratnih, i to u cilju gradnje svog doma iz snova. Iz tog su razloga odlučili kontaktirati poznati arhitektonski studio "Perkins+ Will", a jedna od glavnih smjernica je bila poštivanje zelenila koje prekriva oko 50% zemljišta. Iako krajnji produkt podsjeća na kakav idilični ljetnikovac, zapravo se radi o stalnom prebivalištu jedne obitelji. Rezidenciju obilježava open space koncept, a nemoguće je ne primijetiti i veliko stablo koje stoji kao centralna figura raskošne terase. Dok uživate na terasi, samo vas nekoliko koraka dijeli do prostranog bazena. Kad je riječ o dizajnu interijera, ali i eksterijera, prevladava suvremeni stil uz dominaciju prirodnih elemenata. Boje za koje su se dizajneri odlučili su mahom neutralne, poput sive, bež i boje drva, s tek pokojim crvenim elementom koji podiže cijeli prostor i, naravno, obilje zelenog bilja.


Zavirite u tropsku rezidenciju okruženu zelenilom (фото 1)


Zavirite u tropsku rezidenciju okruženu zelenilom (фото 2)


Zavirite u tropsku rezidenciju okruženu zelenilom (фото 3)

 

Zavirite u tropsku rezidenciju okruženu zelenilom (фото 4)

 

Zavirite u tropsku rezidenciju okruženu zelenilom (фото 5)

 

Zavirite u tropsku rezidenciju okruženu zelenilom (фото 6)

 

Zavirite u tropsku rezidenciju okruženu zelenilom (фото 7)

 

Zavirite u tropsku rezidenciju okruženu zelenilom (фото 8)

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor