Search

Zbog ove kuće još sanjamo o ljetu

Zbog ove kuće još sanjamo o ljetu

Tekst: BURO.


Postoje kuće i kuće. One koje ispoštuju sve trendove i nekako su već viđene, a s vremena na vrijeme pojave se dizajn rješenja koja nas ostave bez teksta. Radi se o prostorima koju su toliko promišljeni da se pitamo kako nam nikada na pamet nije pala slična ideja. Možda jer nemamo osjećaj za detalje kakav ima dizajnerica Tamsin Johnson koja je odgovorna za ovu genijalnu kuću u Sidneyju.

Zbog ove kuće još sanjamo o ljetu (фото 1)
Zbog ove kuće još sanjamo o ljetu (фото 2)
Zbog ove kuće još sanjamo o ljetu (фото 3)

Kada je Tamsin zakoračila u kuću prije renoviranja opisala ju je kao kombinaciju vintage utjecaja i arhitekture iz osamdesetih. Kako kaže, u to vrijeme je izgledala kao vila u Hamptonsu koja je protiv svoje volje postala motel kraj auto-puta. Ali brzo je uvidjela da kuća ima odlične temelje, savršenu poziciju i jedan od najboljih pogleda na Sidney s vode.

Zbog ove kuće još sanjamo o ljetu (фото 4)
Zbog ove kuće još sanjamo o ljetu (фото 5)
Zbog ove kuće još sanjamo o ljetu (фото 6)

U okviru interijera je pokušala pomiriti nekoliko stilova koji sada vladaju dizajn svijetom u Australiji. Johnsonova je u ovom slučaju željela da svaki od katova u kući ispriča vlastitu, različitu priču. Smirujući karakter prostoru daju lampe iz 1930. godine koje vise iznad stola u blagovaoni. Pored toga tu su i komadi iz sedamdesetih godina kao što su stolići i sofa od ratana presvučena C&C Milano tkaninom, vaze su od Murano stakla, a posebna poslastica u tom centralnom dijelu jesu prugaste fotelje "Pillow" njujorškog studija Ash NYC i podna lampa od ratana u obliku palme dizajnera Marija Lopeza Torresa.

Zbog ove kuće još sanjamo o ljetu (фото 7)
Zbog ove kuće još sanjamo o ljetu (фото 8)
Zbog ove kuće još sanjamo o ljetu (фото 9)

Tamsin je kao početnu točku uređenja ove nekretnine uzela stil kakav se njeguje u kućama za odmor na Bahamima. Nekadašnji romantično uređen prostor ustupio je mjesto zabavnim elementima. Kada proučite interijer shvatit ćete koliko su posebni trenuci o kojima se ovdje radi. Kako bi dobila pravu mjeru kontrasta Tamsin je uz vintage komade dodavala i namještaj koji je sama dizajnirala posebno za ovaj projekt. Iako je počela od Bahama, završila je u stilu kakav je karakterističan za jug Francuske, i ta kombinacija je razoružavajuća! Zaista, ovako promišljen prostor bismo mogli proučavati danima.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više