Search

Želimo pobjeći na selo, naš izbor je Le Moulin u unutrašnjosti Francuske

Želimo pobjeći na selo, naš izbor je Le Moulin u unutrašnjosti Francuske

Tekst: BURO.

Svake godine u prosincu iznova se sjetimo pravog značenja riječi „hektično“. Dok temperatura pada do točke kad će hladnoća prijeći u snježno stanje, sve više vremena provodimo zaglavljeni u prometu, na telefonu dok pokušavamo pronaći taksi ili u predinfarktnom stanju dok pokušavamo sve obaveze ugurati u taj okvir od (samo) 24 sata. Srećom, znamo da ćemo ovaj ludi slalom odvesti ravno u blagdansku sezonu u kojoj spavaju i laptop i telefon, trepte samo novogodišnje lampice, a zvoni samo plastični Deda Mraz na jelki. Zato udahnimo duboko i kažimo sebi da, mi možemo savladati još jedan prosinac. Jer možda ćemo odmor provesti na nekom nježnom mjestu kakvo je boutique hotel Le Moulin?

Želimo pobjeći na selo, naš izbor je Le Moulin u unutrašnjosti Francuske (фото 1)
Želimo pobjeći na selo, naš izbor je Le Moulin u unutrašnjosti Francuske (фото 2)

Radi se o hotelčiću smještenom na dva sata vožnje od Pariza koji je izuzetno šarmantan. Novi interijer potpisuju Marine Gabily i Lucas Madani, osnivači dizajn studija Hauvette & Madani. Oni su željeli stvoriti jednostavno mjesto gdje je topla atmosfera u prvom planu, baš onakvo mjesto na kakvom možete zamisliti sve svoje prijatelje, zabavu i mogućnost da se skroz resetirate prije povratka u grad.

Želimo pobjeći na selo, naš izbor je Le Moulin u unutrašnjosti Francuske (фото 3)
Želimo pobjeći na selo, naš izbor je Le Moulin u unutrašnjosti Francuske (фото 4)
Želimo pobjeći na selo, naš izbor je Le Moulin u unutrašnjosti Francuske (фото 5)
Želimo pobjeći na selo, naš izbor je Le Moulin u unutrašnjosti Francuske (фото 6)

La Moulin se sastoji od velike glavne kuće i kućice u dvorištu. Dvije velike gostinjske sobe nalaze se na prvom katu glavne kuće, a s druge strane dvorišta smještene su još dvije smještajne jedinice, jedan apartman inspiriran sedamdesetim godinama i jedan koji ima vlastiti ulaz odvojen od ostalih. Retro i moderno odrednice su stila koji ovdje vlada, samt je suprotstavljen pločicama visokog sjaja. Toplo drvo je smješteno nasuprot žičanih stolica.

Želimo pobjeći na selo, naš izbor je Le Moulin u unutrašnjosti Francuske (фото 7)
Želimo pobjeći na selo, naš izbor je Le Moulin u unutrašnjosti Francuske (фото 8)
Želimo pobjeći na selo, naš izbor je Le Moulin u unutrašnjosti Francuske (фото 9)

Mnogo elemenata potječe iz second hand trgovina iz okruženja, radi se o kvalitetnim komadima namještaja koji su reparirani i presvučeni kvalitetnim tekstilom. U kuhinji dominiraju prirodni i neobrađeni materijali, kao i detalji i umjetnine koje su izradile lokalne zanatlije. Imanje se prostire na 2 hektara i u okviru njega postoji i potočić, neka od stabala su stara i do sto godina, a tu je i voćnjak kroz koji gosti mogu slobodno lutati. Na ovom mjestu priroda je u glavnoj ulozi, radi se o autentičnom i nepretencioznom luksuzu čiju ljepotu su Marine i Lucas suptilno naglasili. Savršeno mjesto za offline bijeg.

Želimo pobjeći na selo, naš izbor je Le Moulin u unutrašnjosti Francuske (фото 10)
Želimo pobjeći na selo, naš izbor je Le Moulin u unutrašnjosti Francuske (фото 11)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više