Search

Životni prostor zamišljen kao obiteljsko igralište

Životni prostor zamišljen kao obiteljsko igralište

S potpisom tajvanskog studija HAO design

Tekst: Tina Kovačiček


Image: Hey!Cheese

Život bi trebalo manje ozbiljno shvaćati, a ovaj životni obiteljski prostor sjajan je primjer toga...

Tajvanski arhitektonski studio HAO design potpisuje fantastičan, razigrani životni prostor mlade obitelji iz grada Kaohsiung na Tajvanu. S obzirom na činjenicu kojim se tempom danas živi, provesti vrijeme s obitelji postalo je dragocjenije nego išta na svijetu. A te je trenutke onda najljepše provesti i kod kuće, pogotovo ako vam kuća izgleda kao ova. Ideja o idealnom interijeru podrazumijevala je otvoren i prozračan prostor s puno prirodnog svjetla jer takvo okruženje potiče kreativnost, opuštenost i ugodnu atmosferu. I djeci je posebno zabavan pogotovo kada u sklopu dnevnog boravka imaju tobogan.

Životni prostor zamišljen kao obiteljsko igralište (фото 1)

Početna točka osmišljavanja ovog interijera bila je omogućiti djeci igru u opuštenoj okolini i motivirajući prostor za učenje, također, roditelji su stalno željeli biti uz njih pogotovo kada su kod kuće. Nakon dogovora vlasnika i dizajnera, interijer je osmišljen kao prostor za igru i čitanje.

Životni prostor zamišljen kao obiteljsko igralište (фото 2)

Prilikom ulaska u ovaj dom pred vama se otvara jedinstven prostor koji čine velika kuhinja i dnevni boravak u sklopu kojeg je i prostor za odmor i rekreaciju. Centar prostorije je veliki stol od svijetlog drva gdje obitelj najviše voli provoditi vrijeme, a iznad njega su obješeni zanimljivi prozirni lusteri koji, osim što služe kao rasvjetna tijela, postaju i mali izlog u koji možete ubaciti igračku ili neki zanimljiv manji predmet, a najčešće je to nešto što djeca proizvedu svojim rukama.

Životni prostor zamišljen kao obiteljsko igralište (фото 3)

Jedan od zidova služi i kao ploča za pisanje, crtanje, zapisivanje i skiciranje, čime prostor postaje interaktivan. Najzabavniji dio je veliki tobogan koji se spušta na mekane jastuke smještene u dnevnom boravku. Svaki kutak prostora iskorišten je za policu, ormarić ili mjesto za odlaganje stvari. Višak je uvijek moguće pospremiti, a time prostor izgleda uredno i prozračno. Prevladavaju prirodni materijali i svijetle boje čime se postiže i dojam veličine. Divan topao prostor u kojem bismo rado živjeli!

Životni prostor zamišljen kao obiteljsko igralište (фото 4)

Životni prostor zamišljen kao obiteljsko igralište (фото 5)

Životni prostor zamišljen kao obiteljsko igralište (фото 6)

Životni prostor zamišljen kao obiteljsko igralište (фото 7)

Životni prostor zamišljen kao obiteljsko igralište (фото 8)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više