Search

Znate li za splitski restoran Augubio Congo?

Znate li za splitski restoran Augubio Congo?

Mediteranski kutak u povijesnoj palači


Image: PR

Stara palača usred Splita postala je restoran koji ima zadatak prezentirati starine i domaću kuhinju na moderan način...

Restoran Augubio nalazi se u centru Splita udaljen samo nekoliko metara od Peristila u istoimenoj vili Augubio koja datira iz 15 stoljeća. Palača je pripadala poznatoj splitskoj trgovačkoj obitelji D'Augubio, a karakterizira je raskošan portal koji vodi prema unutrašnjem dvorištu. A ovdje je svoje mjesto pronašao novi splitski restoran Augubio Congo.

Znate li za splitski restoran Augubio Congo? (фото 1)

Restoran je otvoren ovog ljeta, a ovdje možete kušati mediteransku hranu pripremljenu prema domaćoj recepturi koja se prezentira na moderan način. Istim se povodi i prezentacija prostora koji karakterizira klasični stil uređenja s modernim pomakom, a potpisuje ga, u ovim krugovima već priznati Vlado Gugl.

Znate li za splitski restoran Augubio Congo? (фото 2)

Poznato je da se ovaj arhitekt voli poigrati s prostorom i ispuniti ga upečatljivim detaljima. Tako je za splitski restoran Gugl birao moderni namještaj smeđe i plave boje, tamne lustere industrijskog stila, a stolice raznih oblika dale su dinamiku interijeru. Topli tonovi i drvo izmjenjuju se sa stoljećima starim kamenom kao dominantnim materijalom.

Znate li za splitski restoran Augubio Congo? (фото 3)

Mladi chef Željan Radosavljević s velikom pažnjom priprema svako jelo, a bogata ponuda iz mjeseca u mjesec nudi nezamjenjive okuse domaće hrane. Na njegovu meniju, uz ribu i mediteranske specijalitete, naći ćete i odličan gazpacho, raviole punjene pršutom i sirom s tartufom  te sočne steakove s povrćem. Biftek i obrazine koje možete kušati u ovom restoranu dolaze od prestižnog belgijskog uzgajivača govedine Josa Leempouta koji ih uzgaja na svojoj free range farmi. Ni ljubitelji vina neće ostati zakinuti jer je u ponudi više od devedeset etiketa domaćih vina, a pouzdani mamac za pivoljupce zasigurno je i ponuda craft piva kao što su My Antonia i Duchesse. Ako ste u Splitu i tražite mjesto s odličnom gastronomskom ponudom u kojoj ćete uživati bez zadrške, tada trebate posjetiti restoran Augubio.

Znate li za splitski restoran Augubio Congo? (фото 4)

Znate li za splitski restoran Augubio Congo? (фото 5)

Znate li za splitski restoran Augubio Congo? (фото 6)

Znate li za splitski restoran Augubio Congo? (фото 7)

Znate li za splitski restoran Augubio Congo? (фото 8)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više