Search

10 produkt dizajn komada koje želimo u svom domu

10 produkt dizajn komada koje želimo u svom domu

Büro 24/7 izbor hrvatskih produkt dizajn komada

Tekst: Tina Kovačiček


Image: Foto: promo

10 produkt dizajn komada koje želimo u svom domu (фото 1)

U potrazi za odličnim komadom namještaja naše oči ne moraju nužno biti uperene izvan granica Hrvatske. Hrvatski dizajneri itekako rade odličan posao i već dugo ravnopravno konkuriraju svjetskoj dizajnerskoj sceni. Zato smo odabrali neke od nama najdražih komada namještaja, a priznajemo ima tu i odličnih rasvjetnih tijela i svježih ideja iskoristivih u kuhinji.

10 produkt dizajn komada koje želimo u svom domu (фото 2)

Likovna umjetnica Ana Elizabet kreirala je umjetnička djela za stanovanje - kolekciju "Home Enlightenment/Kućno prosvjetljenje". Osim što djela genijalno izgledaju te služe svrsi, ona nas i potiču na razmišljanje i daju dodatnu dimenziju interijeru. To je onaj trenutak kada želite uređenje doma podići na višu razinu!

10 produkt dizajn komada koje želimo u svom domu (фото 3)

Dobre komade namještaja već smo navikli vidjeti u kreativnoj radionici dizajnerskog kolektiva Grupa. Njihov posljednji stolac nazvan Monk nastavio je taj uspješan niz, spajajući bezvremenski dizajn, funkcionalnost i udobnost.

10 produkt dizajn komada koje želimo u svom domu (фото 4)

Suradnja produkt dizajn studija Manufakturist i brenda Dioralop rezultirala je zanimljivim multifunkcionalnim paravanom Behide. Vješalica, paravan i komad namještaja koji će odvojiti prostoriju - sve to može biti Behide, a nama se baš zbog toga čini jako originalnim imati ga u svom domu.

10 produkt dizajn komada koje želimo u svom domu (фото 5)

Predmet koji nas je oduševio svojom inovativnošću je Oil On koji potpisuju mlade dizajnerice kolektiva Oaza. Ovaj genijalan izum pomoći će vam da ne pretjerate u deliciji kao što je maslinovo ulje na kruhu. Mala bočica s aplikatorom u obliku kuglice olakšava razmazivanje ulja na kruh, a ovaj izum mogao bi postati neizbježan detalj svake kuhinje.

10 produkt dizajn komada koje želimo u svom domu (фото 6)

Iz arhitektonskog studija MVA (mikelić vreš arhitekti) potekle su sjajne Three-Lite lampe. Jednostavnog dizajna sa sjenilima u različitim bojama savršeno se uklapaju u svaki prostor. Postoje dvije verzije svjetiljaka - sa sjenilom od perforiranog metala i sa sjenilom od tekstila.

10 produkt dizajn komada koje želimo u svom domu (фото 7)

Produkt dizajnerica Ana Tevšić osmislila je praktičan komad za svaki dom nazvan Centerpiece - blagovaonski stol za maksimalno 6 ljudi. Mramorna ploča i svijetlo drvo jasena čine ovaj proizvod posebnim, a noge stola prolaze kroz ploču te su vidljive s gornje strane. Prekriva ih pomični drveni pladanj koji je koristan pri nošenju hrane iz kuhinje ili za naglašavanje ukrasa i vaza dok nije u uporabi. Sviđa nam se taj priziv pametnog i lijepog skandinavskog dizajna.

 

10 produkt dizajn komada koje želimo u svom domu (фото 8)

Luka Jelušić koji stoji iza brenda Cubodelubo osvojio je publiku svojim genijalnim spojem umjetnosti i obrta. Nama je za oko zapeo originalan ormarić za vina Iža koji je nastao kao dio kolekcije "Novi život drveta". Svojevrsni je homage tradicionalnoj seoskoj drvenoj kući iz Posavine te je izrađen od stoljetne hrastovine srušenih kuća. Zamišljen je kao spoj jednostavnih, čistih linija i pomno odmjerenih proporcija.

10 produkt dizajn komada koje želimo u svom domu (фото 9)

Polica za knjige, a ujedno i komad namještaja koji će razdvojiti prostoriju na dva dijela originalan je komad za moderni interijer. A majstori originalnih komada su svakako kreativci iz dizajnerskog kolektiva Numen/For Use pa tako i ove police FKY odišu inovativnošću. Policu čine slojevi horizontalnih pregrada koje ispresijeca nekoliko nakošenih vertikalnih linija, a to joj daje geometrijsku zanimljivost. 

10 produkt dizajn komada koje želimo u svom domu (фото 10)

Ovaj odličan stolac dio je kolekcije namještaja "WG010", čiji je dizajn osmislio Krunoslav Kovač. Nas se dojmila kombinacija drva i stakla što mu daje specifičnost, ali i činjenica da se cijeli koncept proizvodnje zasniva na autentičnom materijalu - dobro očuvanom hrastu i brijestu, koji su nekada bili sastavni dijelovi građe tradicijskih seoskih kuća i štala. 

10 produkt dizajn komada koje želimo u svom domu (фото 11)

Mladi kreativni umovi pod zajedničkim nazivnikom ±18 – Mi radimo namještaj autori su ručno izrađenog namještaja od starog hrasta, čelika i stakla. Za oko nam je zapeo ovaj stol od hrasta i čelika i već smo ga smjestili u veliku kuhinju za uživanje u ugodnim večerama. Da ne spominjemo koliko se industrijski dizajn dobro uklapa u moderne interijere.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više