Search

'Atelier' - najbolje od svjetskog dizajnerskog namještaja

'Atelier' - najbolje od svjetskog dizajnerskog namještaja

Showroom tvrtke Kaliterna arhitektura u središtu Zagreba


Kaliterna arhitektura, međunarodno priznata tvrtka za arhitekturu i dizajn interijera koja se tijekom godina specijalizirala za ugostiteljske i stambene objekte visoke kategorije, osnovana je 2006. godine od strane mladog dizajnera Duje Kaliterne. Kao dokaz njegovog talenata, prvi su projekti s Dujinim potpisom bili ambiciozni - kako u smislu svog opsega tako i u kompliciranosti izvedbe. Rani projekti uključuju neke od hrvatskih najekskluzivnijih restorana i lounge barova - People's u Zagrebu i  Gil's u Dubrovniku, a Kaliternin rad ubrzo je privukao i pozornost stranih investitora. Svoju reputaciju, Kaliterna arhitektura prvenstveno je izgradila na jedinstvenom spoju ekstravagancije i razigranosti svojih dizajnerskih kreacija.

Iako Kaliterna sebe opisuje kao ljubitelja dizajna međuratnog razdoblja i interijera  50-ih i 60-ih god XX. stoljeća, svakim projektom on neprimjetno spaja stilove, palete i materijale od jakih utjecaja Pop Arta i raskošnih orijentalnih uzoraka do čistih, modernih linija. Zbog toga je svaki od njih jedinstven na svoj način. Od 2007. godine Kaliterna i njegova ekipa su proširili interes na projektiranje luksuznih stambenih projekata, kao što su penthouse apartmani i vile za međunarodnu klijentelu. Rezultati su luksuzni i udobni prostori koji intimno odražavaju stil života njihovih vlasnika.

'Atelier' - najbolje od svjetskog dizajnerskog namještaja (фото 1)

Godine 2009. Kaliterna arhitektura otvara salon namještaja u središtu Zagreba, 'Atelier' (Petrinjska 44), koji predstavlja najbolje od međunarodnog dizajna te proizvode brendova kao što su Moroso, Foscarini, SabaItalia, Zucchi, Babini i mnogih drugih. Salon nudi i usluge projektiranja, od običnih skica i nacrta do kompliciranih vizualizacija.

'Atelier' - najbolje od svjetskog dizajnerskog namještaja (фото 2)

'Atelier' - najbolje od svjetskog dizajnerskog namještaja (фото 3)

Jedna od kolekcija za opušteno i ugodno raspoloženje je MOROSODiesel Collection - kolekcija proizvoda za koju su kreatori inspiraciju pronašli u neformalnom lifestyleu. Idealna je za mlade, osobito one koji vole jednostavne oblike, ali u isto vrijeme traže "moderan" stil. Sačinjena je od visoke kvalitete u kombinaciji s prepoznatljivim dizajnom čistih linija. "Najbolja stvar u ovoj kolekciji je da je alternativa i drugačija. Svaki proizvod ima svoj snažni identitet, ali njegova vrijednost se povećava čak i više kada se pojedini elementi kombiniraju te stvaraju  zabavna i rock vibru'', opisuje Patrizia Moroso, na što Foscarini Diesel dodaje: ‘’Od rocka do popa, od casuala do vintagea, i od grafike do umjetnosti - to je potpuno nova kolekcija lampi koji govori mnoštvo jezika, govori različite priče i izražava nepogrešiv stil: Diesel lifestyle. Način življenja, kao i odijevanje, danas je postao način opremanja prostora. Tvrda kao metal, mekana kao tkanina, sjajna kao kromirana stakla, ali uvijek jedinstvena i drugačija: Uspješno življenje uz Diesel i Foscarini''.

'Atelier' - najbolje od svjetskog dizajnerskog namještaja (фото 4)

'Atelier' - najbolje od svjetskog dizajnerskog namještaja (фото 5)

'Atelier' - najbolje od svjetskog dizajnerskog namještaja (фото 6)

'Atelier' - najbolje od svjetskog dizajnerskog namještaja (фото 7)

'Atelier' - najbolje od svjetskog dizajnerskog namještaja (фото 8)

'Atelier' - najbolje od svjetskog dizajnerskog namještaja (фото 9)

'Atelier' - najbolje od svjetskog dizajnerskog namještaja (фото 10)

'Atelier' - najbolje od svjetskog dizajnerskog namještaja (фото 11)

'Atelier' - najbolje od svjetskog dizajnerskog namještaja (фото 12)

'Atelier' - najbolje od svjetskog dizajnerskog namještaja (фото 13)

Pripremila: T.B.
Foto: Roko Bahat, Kaliterna arhitektura

Leave a comment

više