Traži

Penthouse Diane von Furstenberg

Penthouse Diane von Furstenberg

Njujorški stan modne dizajnerice


Poznata američka modna dizajnerica Diane von Furstenberg otvorila je za novinare vrata svog penthousea u srcu New Yorka. Apartmani su izgrađeni gotovo u cijelosti od čelika i stakla što pruža osjećaj lakoće, svježine i zaštićenosti od buke i šumova velebnog grada.

dianevonfurstenbergstan

dianevonfurstenbergstan

Stan koji je ujedno i dizajneričin ured nalazi se u jednom od najmodernijih dijelova grada: u četvrti Meatpacking, u blizini Empire State Buildinga i High Line Parka. Na prvom katu zgrade već se dugi niz godina nalazi i butik Diane von Furstenberg. Za izgled i dizajn stana površine 3500 kvadratnih metara, Diane je pozvala arhitektonski ured WORKac čiji je glavni zadatak bio ispuniti prostoriju svjetlom te se usredotočiti na veličanstveno stubište koje prolazi kroz sva tri kata, a ističe se svojim predivnom ogradom dekoriranom s tri tisuće Swarovski kristala. Za provedbu ove ideje na krovu je izrađena staklena kupola koja odražava svjetlost pod određenim kutom te tako vizualno povećava prostor.

dianevonfurstenbergstan

dianevonfurstenbergstan

Prva stvar koja će privući vaš pogled na ulazu u stan bit će knjige i fotografije koje zauzimaju gotovo sav prostor. Zidovi su oslikani blistavo bijelom bojom, a na njima možete uočiti i simbolično- motivirajuće natpise: WISDOM, TRANSFORMATION, JOY. U dizajnu penthousea koristile su se svijetle i žive boje, životinjski print, vintage namještaj i djela suvremene umjetnosti. Posebnu pažnju zaslužuje ružičasti kauč inspiriran Dalijevim usnama. Sama von Furstenberg svoj je stan opisala kao boemski šik koji obožava.

dianevonfurstenbergstan

dianevonfurstenbergstan

dianevonfurstenbergstan

Tekst: M.T./L.B.

Napišite komentar

više