Traži

U Milanu počinje tjedan dizajna

U Milanu počinje tjedan dizajna

Salone Internazionale del Mobile trajati će od 9. do 14. travnja


U modnoj prijestolnici Italije, od 9. do 14. travnja, održati će se međunarodna izložba dizajna i namještaja Salone del Mobile. Po podacima prikupljenim na prošlim izdanjima sajma, na prostoru milanskog izložbenog kompleksa Rho-Pero koji zauzima 150 000 kvadratnih kilometara, skupiti će se više od 300 000 posjetitelja iz 160 zemalja, a više od 1400 izlagača predstaviti će svoje signaturne proizvode. Eventi slične tematike igraju jednu od glavnih uloga u razvijanju turizma u državi. Prema istraživanju, aktivnosti u sferi dizajna donose cijeloj regiji oko 200 milijuna dolara.

U okvirima Salone del Mobile, vodeće modne kuće izložiti će svoje nove kolekcije namještaja i predmeta dekora. Među njima naći će se Blumarine, Missoni, Versace, Armani, Kenzo, i drugi brendovi s dugom poviješću. Već danas se pojavila mogućnost upoznavanja s nekim novostima u dizajnu.

milandesignweek

Versace

Modna kuća Versace predstaviti će stolac značajnog imena Donatella, ekscentričnog dizajna koji pripada losanđeleskom studiju Haas Brothers. Naglasak je na pozlaćenoj koži, koja podsjeća na pčelinje saće, a njen organski dodatak postala je crna podstava. Bez sumnje, Donatella je napravljena u futurističkom i rock stilu studija.

Armani Casa predstaviti će novi stol za objed Giove: okruglog oblika, prekriven oniksom, nogama od antiknog hrasta smeđe boje s metaliziranim dnom blijedo-zlatne boje. Svaki stol je unikat.  

milandesignweek

Armani Casa

Predmeti Missoni već tradicionalno unose jarke boje u naš život. Primjerice, vuneni tepih u svim duginim bojama s aplikacijama u obliku maka, može postati idealan ukras vaše ljetne terase. Osim toga, u okvirima Salone del Mobile, talijanska kuća će pokazati kolekciju taburea, jastuka i ležaljki.

Brend Blumarine pamtiti ćemo po novoj sofi Jack, koji je presvučen plavim baršunom i kožnim jastucima s floralnim aplikacijama. 

milandesignweek

Missoni

milandesignweek

Blumarine

Ukrasi od pozlaćenog murano stakla postali su dio nove kolekcije Roberto Cavalli Home, koje će modna kuća predstaviti 10. travnja u okvirima odvojene manifestacije «Gold, Excess and Love». Istovremeno će Hermès predstavljati svoj univerzalan projekt dizajnera Philippea Nigro – metalna konstrukcija Groom, prekrivena drvetom oraha koja funkcionira poput police za vaše torbice, obuću i kutijice.

milandesignweek

Hermes

Modna kuća Bottega Veneta upoznati će svoje goste sa trećom po redu limitiranom kolekcijom kutija u suradnji s poznatim umjetnikom Nancy Lorenz. Predstavljeno će biti 25 jedinstvenih kožnih i antilop kutija, pod imenom «Skies and Beyond», od kojih je svaka potpisana i numerirana. 

milandesignweek

Roberto Cavalli

milandesignweek

Bottega Veneta

milandesignweek

Diesel

Ako isključite novu svjetiljku brenda Diesel, nazvanu Glassdrop, njena iluminirana površina dobiti će zrcalni efekt ogledala. Ako je uključena, njeno toplo svjetlo će prolaziti kroz drugo, ručno izrađeno staklo i napraviti ugodnu domaću atmosferu. Tako brend Diesel vidi interijer vašeg doma. Kenzo ostaje vjeran svojem novom smjelom imidžu i predstavlja seriju brendiranih vaza Icon u obliku cilindara.

Tekst: D.Č./L.B.

Napišite komentar