Search

Savršeno potkrovlje umjetnice Mirne Sišul

Savršeno potkrovlje umjetnice Mirne Sišul

Slikarica s urođenim talentom za uređenje interijera


Mirna Sišul akademska je slikarica sa stalnom adresom u Rijeci. Dobitnica je više nagrada za slikarstvo, a djela joj se nalaze u mnogim javnim i privatnim zbirkama diljem svijeta. Sve je krenulo još u djetinjstvu, a nastavilo se kroz Školu za primijenjenu umjetnost u Rijeci. "Bila sam prva generacija te škole. Tada smo radili i radili i stalno nešto stvarali te sam shvatila da je to moj poziv. Poslije sam upisala i završila Akademiju primijenjenih umjetnosti, naknadno školu grafičkog dizajna, a uskoro će biti 15 godina mog aktivnog bavljenja slikarstvom."

Uz slikarstvo Mirna se bavi dizajnom interijera i ilustracijom, a mi vam predstavljamo potkrovlje stana čije kompletno uređenje potpisuje, savršeno spajajući sve tri strasti prema umjetničkom oblikovanju. "U osnovi volim dječji crtež. To se provlači kroz sve moje radove. Volim boje, vedrinu... Glazba me inspirira tako da često pišem po slikama. Mogu reći da su to sliko-priče..."

Savršeno potkrovlje umjetnice Mirne Sišul (фото 1)

Radi se o potkrovlju kuće na Trsatu čije je kompletno unutarnje uređenje i dizajn, odabir namještaja kao i oslikavanje, izradu detalja i dekoraciju prostora osmislila Mirna Sišul. "Projekti uređenja interijera meni predstavljaju poseban izazov. Naime, tu je potrebno zadovoljiti više kriterija odjednom pa samim time i izazov je veći. Tu trebam biti zadovoljna ja, ali još više klijent koji je povjerio svoju intimu stanovanja meni."

O prvom susretu s uređenjem interijera: "Prvi susret sa interijerom i intervencijom slikarstvom u interijeru došao je u obliku preuređenja starog komada namještaja u nešto novo i unikatno. Prvi takvi poslovi bili su za prijatelje koji su znali moj izričaj i poželjeli su ga na svom komadu namještaja. Puno je raznih elemenata koje sam radila, od kante za smeće, stolica, stolova do velikih ormara."

Savršeno potkrovlje umjetnice Mirne Sišul (фото 2)

Savršeno potkrovlje umjetnice Mirne Sišul (фото 3)

"Kasnije, preporuka od usta do usta napravila je svoje. Posebno sam ponosna na veće projekte uređenja interijera - stan, taverna, luksuzna jahta..."

Savršeno potkrovlje umjetnice Mirne Sišul (фото 4)

Savršeno potkrovlje umjetnice Mirne Sišul (фото 5)

"Oduševljava me taj spoj nove boje, patiniranja sa starim komadima namještaja. To je poseban osjećaj kada iz nečega što je bilo spremno za baciti, nastaje 'umjetničko djelo', a posebno kada taj komad uđe u interijer i kada sve zajedno priča jednu lijepu priču. Za interijere volim koristiti i printeve koje prethodno računalno obradim u kombinaciji sa skenom mojih slika. To je glavni motiv na uzglavljima kreveta i u salonu na 37 metarskoj luksuznoj jahti Navilux koju sam radila."

Savršeno potkrovlje umjetnice Mirne Sišul (фото 6)

Ova talentirana umjetnica sve što dotakne pretvara u originalna rješenja udahnjujući im dječačku razigranost, čime cjelokupnost interijera dobiva na bezvremenskoj vedrini.

Savršeno potkrovlje umjetnice Mirne Sišul (фото 7)

Savršeno potkrovlje umjetnice Mirne Sišul (фото 8)

Savršeno potkrovlje umjetnice Mirne Sišul (фото 9)

Savršeno potkrovlje umjetnice Mirne Sišul (фото 10)

Savršeno potkrovlje umjetnice Mirne Sišul (фото 11)

Savršeno potkrovlje umjetnice Mirne Sišul (фото 12)

Savršeno potkrovlje umjetnice Mirne Sišul (фото 13)

Savršeno potkrovlje umjetnice Mirne Sišul (фото 14)

Savršeno potkrovlje umjetnice Mirne Sišul (фото 15)

Savršeno potkrovlje umjetnice Mirne Sišul (фото 16)

Savršeno potkrovlje umjetnice Mirne Sišul (фото 17)

Savršeno potkrovlje umjetnice Mirne Sišul (фото 18)

Savršeno potkrovlje umjetnice Mirne Sišul (фото 19)

Savršeno potkrovlje umjetnice Mirne Sišul (фото 20)

Tekst: T.K.

Leave a comment

više