Search

Francuska dizajnerica radi čaroliju od malih prostora. Prepišite njene trikove

Francuska dizajnerica radi čaroliju od malih prostora. Prepišite njene trikove

Tekst: BURO.


Ako u istoj rečenici povežete Pariz i interijer, vjerojatno ćete kao sastavni element morati dodati puno novca. Kvadrat stana u francuskoj prijestolnici je dostigao vrtoglave cijene tako da su Parižani apsolvirali kako najbolje iskoristiti ono što imaju. Stepenice su istovremeno i prostor za odlaganje, dnevne i spavaća soba su ista prostorija, polica u sebi krije ploču radnog stola, a šank je dio blagovaone. Arhitektica Marianne Evennou je usavršila dizajniranje interijera koji su minijaturni, ali s nakanom da ponude optimalne uvjete za život jedne obitelji.

Francuska dizajnerica radi čaroliju od malih prostora. Prepišite njene trikove (фото 1)
Francuska dizajnerica radi čaroliju od malih prostora. Prepišite njene trikove (фото 2)
Francuska dizajnerica radi čaroliju od malih prostora. Prepišite njene trikove (фото 3)

 

S karijerom u dizajnu je počela relativno kasno te se tek od pedesete godine života posvetila tom poslu. Kako je nevjerojatno talentirana, brzo se pročulo za nju i ubrzo je dobila zadatak da od jednog ureda koji ima 25 kvadrata napravi stan u kojem će povremeno boraviti četveročlana obitelj. Srećom, stan ima visoke stropove što je iskoristila da napravi galeriju u koju je smjestila dio za spavanje. Specifično za njen rad jeste da su interijeri koje radi jako funkcionalni , ali istovremeno i lijepi. Točnije ne dozvoljava da puka funkcija oduzme mjesto estetici već znalački kombinira ta dva aspekta. Ako želite izvući maksimum iz minimum kvadrata, pratite njezine odlične savjete.

 

Francuska dizajnerica radi čaroliju od malih prostora. Prepišite njene trikove (фото 4)
Francuska dizajnerica radi čaroliju od malih prostora. Prepišite njene trikove (фото 5)
Francuska dizajnerica radi čaroliju od malih prostora. Prepišite njene trikove (фото 6)

 

Koristite boje da razdvojite zone

U jako malim stanovima, korištenje boja je strateški. Budući da se najčešće radi o prostorijama bez pregradnih zidova, Marianne koristi različite nijanse kako bi obilježila sobe: hodnik je na primjer sive boje, u zeleno je bojana zona za spavanje, dok je kuhinja u nježnim tonovima plave boje.

Nemojte se držati samo jednog stila

Ono što dom čini interesantnim jeste miks različitih kulturnih utjecaja, tekstura i povijesnih perioda. Tako ona hrabro miješa starinske pločice od terakote na podu s namještajem modernih linija, boho lusterima od slame, stolićima od mramora i policama od neobrađenog drveta. Pravilno upotrijebljeni akcenti će učiniti da prostor djeluje bogatije i veće.

 

Francuska dizajnerica radi čaroliju od malih prostora. Prepišite njene trikove (фото 7)
Francuska dizajnerica radi čaroliju od malih prostora. Prepišite njene trikove (фото 8)
Francuska dizajnerica radi čaroliju od malih prostora. Prepišite njene trikove (фото 9)

 

Ne štedite na materijalima

Budući da se radi o malim površinama, financijski je pristupačno da se odlučite za neke skuplje materijale. Zbog male kvadrature oni će biti vidljiviji. To posebno važi u slučaju da imate malo mjesta za kuhinju. Slobodno se odlučite za elegantne frontove i kuhinju rađenu po mjeru (i iskoristite svaki centimetar), ali i za radnu ploču od prirodnog kamena.

Iskoristite zidove

I to ne samo za umjetnost. Instalirajte panele na zidove na koje ćete po želji moći okačiti stvari koje koristite svakog dana. Ovo je posebno dobar savjet za kuhinju, zbog čega će vam sva kuhinjska pomagala biti na oku u svakom trenutku. A kada ih ne koristite, djelovat će kao zanimljivi ukrasi.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više