Search

Jeste li čuli za Okvirstagram?

Jeste li čuli za Okvirstagram?

Vaše Instagram fotografije na zidu

Tekst: Ana Pavić


Image: Foto: PR

Najbrže rastuća društvena mreža preselila se s ekrana pametnih telefona u domove svojih korisnika. Pitate se kako? Danas vam predstavljamo "Okvirstagram" - odličan projekt Davora Šuštića koji se dosjetio kako na kreativan način povezati Instagram, nezaboravne trenutke iz života i uređenje doma. Ideja o pokretanju Okvirstagrama nastala je sasvim slučajno. Naime, kao veliki obožavatelj Instagrama, Davor je poželio prenijeti atmosferičnost fotografija u svoj dom te ih uokviriti i dati im dekorativan izgled. Vidjevši da na tržištu ne postoji tvrtka koja se tim bavi, odlučio je zasukati rukave i sam prionuti na posao. Sve o Okvirstagramu nam je otkrio u mini intervjuu.

Okvirstagram

Kako ste se dosjetili ideje za postavljanje Instagram fotografija u okvire? Kako je krenuo Okvirstagram?

Za ideju za Okvirstagram mogao bih reći da je na neki način došla prirodno. Ljubitelj sam Instagrama i odrastao sam u obitelji u kojoj se više od dvadeset godina njeguje tradicija ručne obrade drva. Jednog dana dok sam razgledavao fotografije na Instagramu to dvoje se nekako spojilo. Pomislio sam da bi mnoge od tih fotografija super izgledale uokvirene, no nisam znao gdje bih nabavio kvadratne okvire koji bi oblikom pratili fotke s Instagrama, gdje bih uopće dao razviti kvadratnu fotografiju, kako to sve najjednostavnije postaviti na zid i tako dalje. Ubrzo mi je postalo jasno da mogu sam ponuditi odgovore na sva ta pitanja, u vidu usluge koja će ljudima omogućiti da svoje fotografije s Instagrama jednostavno pošalju digitalnim putem (e-mail, Facebook ili neki treći način koji im najbolje odgovara) te ih dan ili dva kasnije dobiti uokvirene i spremne za postavljanje na zid, policu ili stol. U razradu projekta krenuo sam s dva temeljna uvjeta: da čitavo iskustvo odabira i kupnje bude jednostavno te da se okviri rade od pravog, prirodnog hrastovog drva. Nakon toga sam nekoliko tjedana istraživao i eksperimentirao da bih ustanovio koja je stakla najbolje koristiti da bi se fotografije lijepo prezentirale na zidu, u kojem se profesionalnom fotolaboratoriju mogu napraviti najbolje fotografije i tako dalje. Prije nego što su zaživjeli u opipljivom, drvenom obliku, okviri su nastajali na ekranu mojeg računala, gdje sam ih modelirao u 3D-u, proučavao kako razne širine i boje funkcioniraju jedna s drugom i tome slično. Bio je to jedan zanimljiv proces - barem za mene!

Okvirstagram

Koliko su Hrvati zainteresirani za ovaj proizvod?

Prijem i reakcije domaće publike ne prestaju nas oduševljavati od prvog dana! Netko se možda pita koliko se uopće ima smisla baviti uokvirivanjem fotografija u vremenima kad svatko u džepu nosi uređaj na kojem ima 500 fotografija i može ih pogledati kad god poželi. Međutim, ljudima je ipak još uvijek itekako stalo do toga da svoje najbolje i najdraže fotografije uokvire i njima ukrase svoj dom ili razvesele obitelj i prijatelje. U tom smislu Instagram funkcionira izvrsno, budući da pomoću svojih filtera gotovo svakoj fotki daje dramatičan ili retro izgled i čini ju posebnom. Kad takvu zanimljivu fotografiju ugradite u lijep okvir od prirodnog drva, ručno izrađen i obojan s mnogo ljubavi i pažnje - rezultat je doista poseban. Osim toga, mislim da se ljudima sviđa naša priča, to što je Okvirstagram obiteljski projekt troje mladih ljudi - mojeg brata Damira, moje djevojke Jelene i mene - i to što se za apsolutno svaki njegov dio brinemo sami. Damir ručno radi i boja okvire, gravira podloge i reže stakla, Jelena obrađuje fotografije za kupce koji to žele, radi fotografije koje stavljamo na naše profile na Instagramu te se brine oko dijela narudžbi, a ja sam napravio web-stranicu, održavam naše društvene mreže, komuniciram s kupcima prije, za vrijeme i nakon prodaje te sklapam okvire, podloge, stakla i fotografije u cjelinu - Okvirstagram. Kupci nam često kažu da ih oduševljava takav pristup, to naše njegovanje do it yourself etike, stoga vjerujem da upravo taj detalj inicijalno privuče dio naše publike. I to mi je baš super! 

Okvirstagram

Gdje se mogu naručiti okviri?

Okvirstagrami se naručuju putem e-maila ili Facebooka. Najbolje polazište je naša web-stranica (www.okvirstagram.com), gdje su dostupne sve informacije o tome kako nas kontaktirati, kako poslati fotografije s Instagrama (vlastite, ali i fotografije s profila od prijatelja, ako se radi o poklonu), što uopće nudimo, kako to sve zajedno izgleda i tako dalje.

Kakve sve okvire nudite?

Imamo ukupno tri boje i dvije širine samih okvira. Okviri mogu biti široki i uski, a boje su crna, bijela i boja drva. Karakteristično za sve boje i širine okvira jest da se na njima uvijek vide godovi prirodnog hrasta od kojeg su izrađeni. Godovi su poput otiska prsta - ne postoje dva stabla s istim godovima pa ne postoje ni dva identična Okvirstagrama. Svaki okvir svojevrsni je unikat. Mislim da to u čitavu priču unosi još jednu dozu šarma! Osim okvira, odnedavno radimo i postolja pomoću kojih se Okvirstagrami mogu postaviti na stol ili policu. To je nešto što smo već duže vremena htjeli imati kao mogućnost, no nijedno gotovo rješenje koje smo isprobali nije nas zadovoljilo kvalitetom - mahom se radilo o jeftinim i nezgrapnim mehanizmima. Zato sam osmislio naše vlastito postolje. Inspirirano je postoljima za slikarska platna - ideja je bila da se uokvirene fotografije na stolu prezentiraju poput male umjetnine. Također se rade od pravog hrastovog drva i bojaju se u iste tri boje poput okvira. Postolje omogućava namještanje nagiba okvira koji se nalazi na njemu, a sam okvir i postolje nisu fizički povezani, tako da se Okvirstagram može jednostavno preseliti na zid, ako njegov vlasnik to poželi.

Okvirstagram

Planirate li proboj na svjetsko tržište?

Već smo zapravo imali nekih izleta izvan Hrvatske, poput nedavnog u Belgiju, gdje smo za jednu mladu umjetnicu uokvirivali njene podvodne fotografije koralja koje je prezentirala na izložbi u Gentu. Za ozbiljnije širenje izvan Hrvatske također postoje planovi, no tek se moramo ozbiljnije prihvatiti njihove realizacije. To je nešto što ćemo ostaviti za iduću godinu, no kako nas od nje dijeli tek desetak dana, zapravo nećemo dugo odmarati! (smijeh)

Okvirstagram

Okvirstagram

Okvirstagram

Okvirstagram možete pronaći na:

Web: www.okvirstagram.com

Facebook: www.facebook.com/okvirstagram

Instagram: www.instagram.com/okvirstagram

Twitter: www.twitter.com/okvirstagram

Pinterest: www.pinterest.com/okvirstagram

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više