Search

Madridski industrijski dizajn koji oduševljava

Madridski industrijski dizajn koji oduševljava

Kikekeller dizajn showroom u Madridu

Tina Kovačiček


Bio je to jedan od onih dana kada je sjajno biti turist. Grad u kojem nikada niste bili, Madrid, i dovoljno vremena da si dopustite besciljna lutanja po živopisnim madridskim ulicama i pustite da vas iznenade. U jednom od takvih lutanja otkrila sam Kikekeller showroom industrijskog dizajna. Kikekeller je pozornica jedinstvenog namještaja i objekata, izrađenih po mjeri, na kojoj je apsolutno sve moguće. Smještena u Corredera Baja de San Pablo 17 u Madridu, javlja se kao osobni projekt svojih vlasnika, Kike i Celia. Nakon rada na rekvizitima za film i eventima za hotele, tražili su prostor u kojem mogu eksperimentirati s novim tehnikama, novim materijalima, dekontekstualizirati načine rada s njima, što je rezultiralo zanimljivim komadima namještaja, koji, prema njihovim riječima, ne teže toliko provokacijama, koliko iznenađenjima. Svoj su dizajn opisali kao; ″Retrofuturističan: pokušavamo razmišljati drugačije, uvijek proučavajući nove materijale. Uzbudljivo je učiti i raditi u isto vrijeme″. Njihovi su kupci ljudi s osjećajem za novo i svježe. Osim Kikekeller komada, također se odlučuju za nove dizajnere, koji imaju priliku izložiti i ponuditi na prodaju svoje prototipove.

Kikekeller madrid

Betonske svjetiljke, izrađene od cjedila i pjenjača, kožni stolci i stolci od umjetne kože, vrtuljci iz lunaparka iz pedesetih restaurirani za njih, stalak za časopise sa skateboard kotačima samo su neki od komada koje ćete pronaći u tom prostoru. Sve ove zanimljive predmete, vlasnici ovog showrooma pronalaze na svojim brojnim putovanjima; znatiželjno istražujući. Glavna inspiracija za stvaranje originalnih komada jest potreba, potreba za originalnim i neuobičajenim. 

Kikekeller madrid

Na pitanje jesu li oduvijek željeli biti dizajneri, Kike i Celia odgovorili su: ″Oduvijek smo uživali u stvaranju, istraživanju. To je neizbježno za nas.″ Rezultat je trgovina-galerija u kojoj se svi ljubitelji industrijskog dizajna mogu izgubiti na duže vrijeme, popiti piće i razmišljati gledajući tisuće detalja koji čekaju unutra. Od prošlog rujna u Kikekelleru možete uživati u prostoru gdje se umjetnost, glazba, gastronomija stapaju na vrlo jedinstveni način.

Kikekeller madrid

Kikekeller madrid

Kikekeller madrid

Kikekeller madrid

Kikekeller madrid

Kikekeller madrid

Kikekeller madrid

Tekst: Tina Kovačiček
Foto: Tina Kovačiček, Kikekeller arhiva 

Leave a comment

više