Search

Mali trikovi zahvaljući kojima možete i svoj stan urediti nalik umjetničkom ateljeu

Mali trikovi zahvaljući kojima možete i svoj stan urediti nalik umjetničkom ateljeu

Tekst: BURO.


Kada čujemo riječ loft već automatski zamislimo industrijski uređen prostor, pomalo hladan i svakako minimalistički. A onda ugledamo ovaj dvosobni loft u Stockholmu od samo 40 kvadrata koji ne može biti dalje od tog stila – baš suprotno. Vlasnici su pametnim izborom namještaja i asesoara uspjeli stvoriti arty oazu iz koje ne bismo izlazili. A kako da i vi sami postignete nešto slično? Jako jednostavno. Pratite naše kratke smjernice i usudite se na eksperiment. Velike su šanse da će vam se ta hrabrost višestruko isplatiti.

Mali trikovi zahvaljući kojima možete i svoj stan urediti nalik umjetničkom ateljeu (фото 1)
Mali trikovi zahvaljući kojima možete i svoj stan urediti nalik umjetničkom ateljeu (фото 2)

Dodir umjetnosti

Ako vam se sviđa atmosfera u muzejima i galerijama, vrijeme je da razmislite o dekoracijama koje imate u stanu i da ih zamijenite novim. Ovo je jedan od najjednostavnijih trikova od kojeg većina odustane poslije nekoliko godina života u istom stanu. Ne podcjenjujte moć detalja. Ako je vaš dom sada uređen u shabby stilu, dovoljno je da sve blijede ramove, slatke drvene natpise i pastelne nijanse iselite. Umjesto njih uselite detalje od kamena i mramora čudnijih formi uz par skulptura na postamentima (sjajan trik je da ih koristite umjesto kabastih polica).

Mali trikovi zahvaljući kojima možete i svoj stan urediti nalik umjetničkom ateljeu (фото 3)

Razmišljajte drugačije

Nadamo se da ste čitali naš vodič najbolje iskoristiti ogledalo u prostoru, a ovaj stan nas podsjeća na to. Naime, kako je dnevni boravak ispunjen umjetničkim predmetima, vlasnici su se odlučili da nemaju i previše umjetnina na zidovima. Umjesto toga, iza kauča je naslonjeno veliko kružno ogledalo. Osim toga što sjajno izgleda, ima zadatak da dodatno reflektira prirodno svjetlo koje stiže kroz velike prozore.

Mali trikovi zahvaljući kojima možete i svoj stan urediti nalik umjetničkom ateljeu (фото 4)

Floral instalacija

Obožavamo svježe cvijeće i raskošne bukete u svim nijansama, ali ako kod kuće ne provodite previše vremena, doista vam se ne isplati da redovno kupujete i mijenjate aranžmane. Puno bolje rješenje je da dnevnu sobu ukrasite aranžmanima od suhog cvijeća (grane eukaliptusa sjajno izgledaju kada se osuše).

Mali trikovi zahvaljući kojima možete i svoj stan urediti nalik umjetničkom ateljeu (фото 5)
Mali trikovi zahvaljući kojima možete i svoj stan urediti nalik umjetničkom ateljeu (фото 6)

Igrajte po svojim pravilima

Toaletni stolić je u većini slučajeva jedan ženskasti kutak koji nekako po pravilu ima ogledalo sa žaruljama i bijelu radnu površinu. Ako niste taj tip, vi sve prilagodite sebi. Primjera radi, vlasnici ovog stana su u spavaćoj sobi postavili toaletni stol koji je crne boje i izrađen je od metala na kojem je naslonjeno okruglo ogledalo koje ima diskretno ugrađeno svjetlo koje se može upaliti po potrebi. Sve prilagodite svom stilu, umjesto da kupujete komade koji su očekivani. Mix & match je ključno pravilo.

Mali trikovi zahvaljući kojima možete i svoj stan urediti nalik umjetničkom ateljeu (фото 7)

Ništa nije vječno

I ne možemo dovoljan broj puta podvući ovu rečenicu! Ako vam bilo što dojadi, lako je sve promijeniti. S tim na umu, kazat ćemo vam da nije loše staviti neke stvari na testnu vožnju, čisto da vidite sviđa li vam se išta od tih promjena. Tako u ovom stanu ormarić za kapute i cipele nema vrata, već se skriva finom plišanom zavjesom. Također, postamenti od drveta i mramora su super rješenje, jer svakih nekoliko mjeseci možete rotirati “postav” i dati primarno mjesto omiljenoj biljci, umjetničkom djelu, ili gomili knjiga, po želji.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više