Search

Minimalistički zagrebački apartmani koji osvajaju turiste

Zig Zag Apartments


Image: Foto: promo

Minimalistički zagrebački apartmani koji osvajaju turiste (фото 1)

Tea Tomić prošli nam je put otkrila genijalan novi hostel industrijskog šarma u Zagrebu, a danas vam donosimo još jedan projekt koji je obogatio turističku ponudu Zagreba, investitora Tomislava Zovka i Igora Kordića, te arhitektonskog studia NFO.

Minimalistički zagrebački apartmani koji osvajaju turiste (фото 2)

Zig Zag Apartments već dvije godine "udomljavaju" zagrebačke goste različitih profila u svojim komfornim stanovima na lokacijama u samom središtu grada. Nedavno su svoju ponudu proširili privatnim sobama koje su, uz dva apartmana, smještene na prvom katu stambeno-poslovne zgrade arhitekta Milana Šošteriča u Petrinjskoj ulici. Napravilan tocrt jedne od rijetkih donjogradskih interpolacija, koju zbog specifičnog oblikovanja i odnosa prema središnjoj gradskoj crkvi nazivaju "vaza za katedralu", bio je otegnotna okolnost koja je u konačnici pretvorena u prednost i svojevrsni trademark samog prostora. U 240 mnepravilnog tlocrta "stisnuti" sedam smještajnih jedinica i zajednički prijemni prostor recepcije, a pritom zadržati kreativnost te funkcionalnost u uređenju, i sve to u vrlo kratkom vremenskom roku, nije bilo lako.

Minimalistički zagrebački apartmani koji osvajaju turiste (фото 3)

Pred arhitekte Katu Marunicu i Nenada Ravnića iz arhitektonskog studia NFO stavljen je kompleksan zadatak koji su oni vrlo uspješno svladali. "Projekt koji smo nazvali 'SHRINK TO FIT' specifičan je po trajanju cijelog procesa, od uvoda u projektni program do realizacije. Sve faze projekta trajale su ukupno 45 dana. U prvoj fazi trebalo je unutar sedam dana isprojektirati 7 apartmanskih modula za iznajmljivanje u prostoru vrlo specifičnog tlocrta. Bilo je potrebno prilagoditi se specifičnom nosivom sistemu i postojećim instalacijama te u isto vrijeme zadržati funkcionalnost i atraktivnost pojedinih modula. Moduli su, prema svojoj veličini, podijeljeni u tri kategorije koje zadovoljavaju različite profile korisnika, od najvećeg s dvije spavaonice, preko srednjeg s jednom spavaonicom do najmanjih garsonjerskih modula."

Minimalistički zagrebački apartmani koji osvajaju turiste (фото 4)

Zig Zag stanovi već imaju definiran čvrst vizualni identitet i prepoznatljiv imidž, te je većina elemenata završnog uređenja interijera bila unaprijed definirana od strane investitora. Zadatak je bio kroz prostorni raspored zadanih elemenata maksimalno iskoristiti prostor, u koji su arhitekti intervenirali i pojedinim polifunkcionalnim elementima namještaja jednostavnog dizajna rađenog po mjeri, kako bi stvorili zaokružen ambijent.

Minimalistički zagrebački apartmani koji osvajaju turiste (фото 5)

Za razliku od tipičnog hostelskog tipa smještaja Zig Zag Apartments nude gostima intimu u potpuno odvojenim jedinicama tipa klasičnog stana, uz komfor različitih dodatnih usluga i to u vrhunski uređenom interijeru.

Minimalistički zagrebački apartmani koji osvajaju turiste (фото 6)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više