Search

Neka ovog proljeća procvjeta i vaš stol. Evo kako složiti savršeni aranžman

Neka ovog proljeća procvjeta i vaš stol. Evo kako složiti savršeni aranžman

Tekst: BURO.


Priroda se stvarno, stvarno budi i vrlo smo blizu onom eksplozivnom naletu energije koji se događa samo u rano proljeće. Odjednom sve želimo, idemo svuda, završavamo sve i napokon obaveze koje smo odlagali privodimo kraju. Ipak, pandemija je i dalje na snazi, vikendi nisu ono što su nekada bili (beskrajni niz druženja, uz prosecco i dovikivanje preko stola restorana). Zato vam predlažemo da energiju usmjerite na svoj dom i to tako da ga prilagodite kao priručno mjesto za okupljanje prijatelja i obitelji. Nemamo previše prilika za druženje u ovim uvjetima, zato neka to bude čarobno i posebno.

Još tijekom prošle godine tablescaping trend doživio je svoj vrhunac, a sada s novim godišnjim dobom sve postaje još šarenije i otkačenije. I da, vrlo je lako gledati i likeati te prizore na Instagramu, ali za slaganje takvih kompozicija ipak je potrebno malo razmišljanja i pažnje. Bez panike, donosimo savjete uz koje je praktično nemoguće pogriješiti. Da, najlakše rješenje je odlučiti se za jednobojan servis u kompletu, ali gdje je tu zabava?! Za ovu igru potrebno vam je malo rizika, a kako biste složili eklektičan ali profinjen stol morate razmišljati šire. Nemojte se plašiti pretjerivanja i obavezno upotrijebite i neki od neočekivanih predmeta kao što su starinski porculan, keramičke posude, čudni bokali, sukulenti ili tanjuri koji izgledaju poput povrća (oni u obliku lista kelja su super izbor).

Francuska dizajnerica Violaine Carossino, koja stoji iza brenda Casa Viola, miješa obične keramičke posude s dizajnerskim svijećnjacima i elegantne murano vaze s poljskim cvijećem svih boja. Izbor boja presudan je za ove stilske igre, što ona i potvrđuje: "Razmišljam o boji i teksturi jela koja ću poslužiti prilikom odabira tanjura, na primjer, ako ćemo jesti tjesteninu, biram ružičaste tanjure kako bih naglasila jelo kroz kontrast. "

A gdje započeti? Neka to bude izbor stolnjaka, koji će biti okvir za sve elemente koje planirate staviti na stol. Iako smo navikli na ukrase u parovima, zaboravite na to i ponovite si da dodaci ne moraju biti usklađeni. Što je veći kontrast, zapravo to bolje. Možete se igrati s visinom svijećnjaka, kao i s bojama samih svijeća. Ti će elementi dati trenutak svečanosti, dok će odabir svijetlih i pastelnih boja unijeti opuštenu notu u cijelu scenografiju.

Pokušajte eksperimentirati s ukrasnim predmetima koje ne biste inače unosili u blagovaonicu. Stvorite kontraste pomoću tekstila različitih dezena, neka vam jedini cilj bude dobra zabava, u tren oka ćete stvoriti stol koji je eklektičan i atraktivan. Prijatelji će vas obožavati jer njihove vikende oslikavate novim bojama. Slobodno pozovite i nas na proljetni ručak!

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više