Search

Nova adresa za ljubitelje hrvatskog produkt dizajna

Nova adresa za ljubitelje hrvatskog produkt dizajna

Otvoren Take Me Home Croatian design shop


Od danas hrvatski dizajn stanuje na adresi Tomićeva 4 u Zagrebu! Novootvoreni design shop simboličnog naziva Take Me Home Zagrepčanima i zagrebačkim posjetiteljima donosi izabrane proizvode hrvatskog produkt dizajna. Otvorenjem ove neobične male trgovine, na jednom mjestu sabrani su najbolji hrvatski dizajnerski predmeti i suveniri koji turistima nude novi, svježiji pogled na hrvatsku baštinu. Gotovo trideset domaćih dizajnera i dizajnerskih studija, od onih poznatih i nagrađivanih do mladih talenata u usponu, svojim radovima pronašli su dom u Take Me Home design shopu.

Take Me Home Croatian design shop

Pažljivo odabran asortiman proizvoda za uređenje doma, kuhinju, djecu, modu i modne dodatke sa dizajnerskim potpisom nudi tržištu jednu svježu priču te potiče dizajnere s kojima surađuje da uključe tradicijske elemente u svoj dizajn kroz materijale, boje, motive, način izrade, povijesne priče i navike našega podneblja, te da podrže očuvanje okoliša kroz korištenje ekološki prihvatljivih i recikliranih materijala. Kroz ovaj projekt, tvrtka Lumaris studio koja stoji iza branda, želi pridonijeti poticanju domaće proizvodnje i održanju starih obrtničkih tehnika unošenjem elemenata tradicije u moderan dizajn kao i promociji zelenog poslovanja kroz korištenje ekološki prihvatljivih i recikliranih materijala u dizajnu proizvoda i samog prostora trgovine.

Nova adresa za ljubitelje hrvatskog produkt dizajna (фото 1)

Uređenje trgovine potpisuje arhitektonski studio Brigada, jedna od kreativnih agencija grupe Bruketa&Žinić, specijalizirana za uređenje prodajnih prostora čiji su arhitekti Damjan Geber i Marina Brletić ideju prodaje dizajnerskih proizvoda u funkciji poklona ili suvenira pretvorili u originalan prodajni koncept, dok je za vizualni identitet brenda zaslužan Superstudio 29 Ire Payer.

Nova adresa za ljubitelje hrvatskog produkt dizajna (фото 2)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više