Search

Otkrivamo vam gdje stvaraju food blogerice: ove kuhinje će vas inspirirati

Otkrivamo vam gdje stvaraju food blogerice: ove kuhinje će vas inspirirati

Tekst: BURO.


Njihove fotke hrane su genijalne, a ako isprobate neki od recepata koje nesebično dijele shvatit ćete da su ti specijaliteti jednako ukusni koliko su i fotogenični. No, danas objektiv nije usmjeren na bravure food blogera na tanjuru, okrećemo reflektor i zavirit ćemo na mjesta gdje oni pripremaju hranu. Radi se o prostranim kuhinjama, gdje je svaka sitnica na svom mjestu radi lakšeg snalaženja. Možda vas ovih nekoliko kadrova inspirira da se danas bacite na neki gastro eksperiment. Navijamo za vas.


FOOD STORIES

@_foodstories_

Otkrivamo vam gdje stvaraju food blogerice: ove kuhinje će vas inspirirati (фото 1)

Laura Muthesius i Nora Eisermann su duo koji stoji iza bloga Food Stories, Nora je završila modni dizajn, a radila je kao stilist hrane, dok je Laura gradila karijeru kao fotograf. Kada su se udružile postale su blogerska sila koju malo tko može dostići. Njihove bajkovite postavke na fotografijama uvijek nas iznova oduševe, a u posljednje vrijeme poigravaju se fotografiranjem hrane u prirodi. Preko ljeta, njih dvije rade u kućici na selu koja ima ozbiljno veliku kuhinju u kojoj se mogu slobodno prepustiti inspiraciji. Proširile su je 2018. godine, kada su je opremile elementima krem boje brenda deVol. Naravno da su se odlučile za profesionalnu Bertazzoni pećnicu. Iako se radi o dizajnu kuhinje u vikendici, ovaj stil je savršen izbor i za grad, idealan ako kuhinja ima izvor prirodnog svjetla. Ovako skockan prostor naprosto mami da iskušate svoje kulinarske sposobnosti.

Otkrivamo vam gdje stvaraju food blogerice: ove kuhinje će vas inspirirati (фото 2)
Otkrivamo vam gdje stvaraju food blogerice: ove kuhinje će vas inspirirati (фото 3)


MANDY LEE

@ladyandpups

Otkrivamo vam gdje stvaraju food blogerice: ove kuhinje će vas inspirirati (фото 4)

Mandy Lee je blogerica fokusirana na pripremu hrane, ali je postala omiljena zbog blog postova u kojima se dotiče činjenice da je zbog muža nekoliko puta promijenila mjesto boravka (od Amerike, preko Hong Konga, do Kine). Često oštra i iskrena, stekla je vjernu publiku. Sada ponovo žive u Hong Kongu, a Mandy je u međuvremenu izdala knjigu recepata „The Art of Escapism Cooking: A Survival Story, with Intensely Good Flavors“, ali i opremila kuhinju u novom domu. Radi se o kuhinji u tamno zelenoj boji, s terrazzo podom i radnom površinom od drveta, uz tekstilne zavjesice umjesto vrata na nekim donjim elementima. Mali sudoper od bakra pronašla je u Maroku i uparila ga sa slavinom koja služi za filtriranu vodu. Ploča pećnice je Bertazzoni, dok je retro pećnica Ilve. Rezultat je kuhinja koja izgleda kao iz nekog filma i ako ćemo biti iskreni, jako nam se sviđa retro atmosfera koju je Mandy postigla.

Otkrivamo vam gdje stvaraju food blogerice: ove kuhinje će vas inspirirati (фото 5)
Otkrivamo vam gdje stvaraju food blogerice: ove kuhinje će vas inspirirati (фото 6)


TWO PEAS AND THEIR POD

@twopeasandpod

Otkrivamo vam gdje stvaraju food blogerice: ove kuhinje će vas inspirirati (фото 7)

Maria i Josh Lichty su supružnici koji uz podizanje dva sina, zajedničkim snagama rade na svom blogu Two Peas And Their Pod. Radi se o beskrajnoj zbirci recepata koje zajedno osmišljavaju. Dovoljno je kazati da kod njih možete pronaći 200 recepata samo za kolačiće. Kada su se useljavali u obiteljski dom krenuli su od dizajna kuhinje, koja je diktirala stil uređenja ostatka prostora. Odlučili su se za veliku klasičnu kuhinju u kojoj dominira bijela boja. Zanimljivo je da sve u kuhinji postoji duplo, da su tu dvije pećnice, dvije mašine za pranje posuđa, dva sudopera i dva frižidera. Ipak, zbog detalja poput barskih stolica s kožnim sjedalima i lustera od metala, metalna kuhinja ne izgleda kao restoranska, a zahvaljujući prirodnom svijetlu sve djeluje prozračno i udobno. Zaista kuhinja iz snova svih onih koji uživaju u kuhanju.

Otkrivamo vam gdje stvaraju food blogerice: ove kuhinje će vas inspirirati (фото 8)
Otkrivamo vam gdje stvaraju food blogerice: ove kuhinje će vas inspirirati (фото 9)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više