Search

Ovaj stan ima \"stakleni iglu\" umjesto terase i sad smo sigurni da nam to baš treba u životu

Ovaj stan ima "stakleni iglu" umjesto terase i sad smo sigurni da nam to baš treba u životu

Tekst: BURO.


Možemo li ikad imati dovoljno prirodnog svjetla u stanu? Niski stropovi, mali prozori, zgrada koja se odjednom uzdiže na mjestu gdje nam se pruža pogled na grad, sve su to stvarni problemi koji nas sprečavaju da uživamo u suncem okupanim prostorima. Možda sanjamo o malo većem komadu terase ili potkrovlju, da, krovni prozori bi bili izvrsni. A onda vidimo ovaj stan u Berlinu i više ništa nije isto! Zapravo, svima nam treba „stakleni iglu“ u dnevnoj sobi. Razmišljamo o opisima "sjajno" i "blistavo" i potpuno blokiramo misli o prašini i izblijedjelim stvarima od jakog sunca. Ma dobro, postoji kut gledanja za sve. Ipak, kad pogledate kako sve to čarobno može izgledati, žrtvovali biste se, zar ne?

Ovaj stan ima "stakleni iglu" umjesto terase i sad smo sigurni da nam to baš treba u životu (фото 1)
Ovaj stan ima "stakleni iglu" umjesto terase i sad smo sigurni da nam to baš treba u životu (фото 2)

Hannah Krutmann, suosnivačica njemačkog časopisa Almost 30 i PR agencije Almost, živi u ovom stanu odakle možete vidjeti poznate berlinske lokacije poput TV tornja i Potsdamer Platza. Hannah i njezin dečko tražili su stan mjesecima prije nego što su naletjeli na ovaj na tavanu. Gledali su stan s još deset osoba, a oni su odmah poslali ponudu i uz malo sreće potpisali ugovor o najmu.

Ovaj stan ima "stakleni iglu" umjesto terase i sad smo sigurni da nam to baš treba u životu (фото 3)
Ovaj stan ima "stakleni iglu" umjesto terase i sad smo sigurni da nam to baš treba u životu (фото 4)
Ovaj stan ima "stakleni iglu" umjesto terase i sad smo sigurni da nam to baš treba u životu (фото 5)
Ovaj stan ima "stakleni iglu" umjesto terase i sad smo sigurni da nam to baš treba u životu (фото 6)
Ovaj stan ima "stakleni iglu" umjesto terase i sad smo sigurni da nam to baš treba u životu (фото 7)
Ovaj stan ima "stakleni iglu" umjesto terase i sad smo sigurni da nam to baš treba u životu (фото 8)

Pretpostavljaju da je stakleni dio dodan tijekom devedesetih, a stanari koji su tamo živjeli prije njih ostali su čak 10 godina jer nije lako odreći se takvog posebnog mjesta. Iako je činjenica da su jutarnji rituali čista magija, a zalasci sunca veći su spektakl od svega na TV-u, ima nekoliko nedostataka. Najveći izazov bio im je nositi se sa skladišnim prostorom, iako stan ima 94 četvorna metra, većina zidova izrađena je od stakla, što onemogućava postavljanje polica i komoda. Hannah je uspjela kupiti sve predmete koje svakodnevno koristi s idejom da će joj uvijek biti pred očima. "Kad su stvari lijepe, nije me briga što ih nemam mogućnost sakriti iza zatvorenih vrata", objasnila je.

Ovaj stan ima "stakleni iglu" umjesto terase i sad smo sigurni da nam to baš treba u životu (фото 9)
Ovaj stan ima "stakleni iglu" umjesto terase i sad smo sigurni da nam to baš treba u životu (фото 10)
Ovaj stan ima "stakleni iglu" umjesto terase i sad smo sigurni da nam to baš treba u životu (фото 11)
Ovaj stan ima "stakleni iglu" umjesto terase i sad smo sigurni da nam to baš treba u životu (фото 12)
Ovaj stan ima "stakleni iglu" umjesto terase i sad smo sigurni da nam to baš treba u životu (фото 13)

Kako je već po definiciji ovaj stan jedno optimistično i veselo mjesto, par se odlučio da takva bude i paleta boja. U centralnom dijelu zastupljena je kombinacija žute i ružičaste, što momentalno popravlja raspoloženje. Naspram Made žutog kauča retro izgleda je roza „Togo“ fotelja brenda Ligne Roset, a kao „trešnjica na torti“ iznad njih se nalazi disko kugla koja tijekom dana reflektira zrake sunca. Na policama duž zida raspoređene su sitnice, omiljene knjige, spiralne svijeće i male stone lampe s old school plisiranim abažurima. Ne smijemo ni zamisliti koliko je teško izvući se iz ovog prostora kako bismo izašli na asfalt i probijali se kroz gužvu do ureda. Nego, jeste li vidjeli negdje staklenu kuglu na vrhu zgrade? Možda imamo ponudu.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više