Search

Poznata švedska dizajnerica Lotta Agaton prodaje svoj savršeno uređeni stan

Poznata švedska dizajnerica Lotta Agaton prodaje svoj savršeno uređeni stan

Tekst: BURO.


Ako ste blogove počeli pratiti prije više od 10 godina ime Lotta Agaton vam je sigurno poznato. Ona je dizajnerica interijera koja je vrlo brzo postala poznata u online svijetu zbog svojih brižljivo osmišljenih stylinga. Lotta spada u vizionare koji trendove hvataju u samom začetku, pa je tako jedna od prvih dizajnerica koja je „skrenula“ u tamnije nijanse u trenutku kada je cijeli svijet ludovao za skandinavskim minimalizmom u blistavo bijeloj boji. Bez sumnje, praćenje što Lotta radi može vam mnogo reći o smjeru u kojem se svijet dizajna razvija na globalnom planu.

Poznata švedska dizajnerica Lotta Agaton prodaje svoj savršeno uređeni stan (фото 1)
Poznata švedska dizajnerica Lotta Agaton prodaje svoj savršeno uređeni stan (фото 2)
Poznata švedska dizajnerica Lotta Agaton prodaje svoj savršeno uređeni stan (фото 3)

Danas Lotta vodi vlastiti kreativni studio, a bavi se i art direkcijom, kao i konzultiranjem velikih internacionalnih brendova. Ona je prije nekoliko godina prodala svoj stan uređen u sivim tonovima i preselila se u stan koji se nalazi u adaptiranoj tvornici u Stockholmu. Cijelom dužinom stana prostiru se prozori od poda do stropa u kombinaciji čelika i stakla. Zbog toliko prirodnog svjetla Lotta se odlučila da interijer bude u prirodnim tonovima, dominiraju svjetlo drvo i krem nijanse što predstavlja savršene kulise za predivna umjetnička djela koja su raspoređena po stanu.

Poznata švedska dizajnerica Lotta Agaton prodaje svoj savršeno uređeni stan (фото 4)
Poznata švedska dizajnerica Lotta Agaton prodaje svoj savršeno uređeni stan (фото 5)
Poznata švedska dizajnerica Lotta Agaton prodaje svoj savršeno uređeni stan (фото 6)

Uspela je kreirati prostor koji je istovremeno sofisticiran i elegantan, ali i nepretenciozan i rasterećen. Iako sve djeluje kao organska kompozicija, radi se o vrlo promišljenom kombiniranju komada namještaja, rasvjete i detalja za kuću. Kombinirala je različite forme i veličine elemenata kako bi postigla vizualnu dinamiku, bez obzira na minimalizam u bojama.

Poznata švedska dizajnerica Lotta Agaton prodaje svoj savršeno uređeni stan (фото 7)
Poznata švedska dizajnerica Lotta Agaton prodaje svoj savršeno uređeni stan (фото 8)
Poznata švedska dizajnerica Lotta Agaton prodaje svoj savršeno uređeni stan (фото 9)

Stoga nimalo ne čudi što je nastao pravi boom u trenutku kada se ovaj stan pojavio na tržištu nekretnina. Potencijalni kupci ostali su oduševljeni prostornom orijentacijom, ali i custom made rješenjima koje je Lotta osmislila kao što je kuhinja od hrastovine koju je izradila kompanija Tre Sekel, kao i mramorni lavabo koji je uvezen iz Italije. Jesmo li sumnjali da će naći novog vlasnika u roku odmah? Nijednog trenutka! Sada jedva čekamo vidjeti kako će Lotta urediti svoj sljedeći stan, ili kuću. Bilježnice su nam spremne.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više