Search

Šarmantni minimalizam zagrebačkog stana

Šarmantni minimalizam zagrebačkog stana

Projekt studija Bouarchitects

Tekst: Tina Kovačiček


Image: Foto: promo

Šarmantni minimalizam zagrebačkog stana (фото 1)

Mlade i jako talentirane, riječi su koje opisuju dvije arhitektice Teu Lisak i Barbaru Adelu Šečković koje stoje iza studija za projektiranje i dizajn interijera Bouarchitects. Svoj su kreativan potpis ostavile u nekim od danas cjenjenijih zagrebačkih interijera, kao što su Shappy hostel i Hotel Jägerhorn. Ovdje vam predstavljamo njihov posljednji projekt, privatan stan od 57m².

Šarmantni minimalizam zagrebačkog stana (фото 2)

Polazne točke projektiranja bile su jasne od strane investitora: željeli su veliki prostor za druženje, obaveznu zasebnu garderobu te spavaću sobu i kupaonu minimalnih dimenzija. Arhitektice su na traženoj površini uspjele dobiti sve što se od njih zahtijevalo. Površina stana očišćena je od bilo čega što bi moglo dovesti do nereda ili neorganiziranosti.

Šarmantni minimalizam zagrebačkog stana (фото 3)

Što se tiče samog uređenja, inspiracija je došla razmišljajući o samom stanu, njegovoj lokaciji i površini. "Kada uređujemo neki prostor, uvijek razmišljamo ne samo o korisnicima prostora, već o tome gdje se nalazi prostor, u kojoj ulici, kojem gradu, unutar kakve zgrade, kolike je veličine... sve su to faktori koji uvelike utječu na stil uređenja." Boje koje prevladavaju u stanu su siva, bijela i smeđa, no svugdje se pojavljuju akcenti jačih boja poput narančaste, oker žute i tamnoplave prizivajući ugodan minimalizam, dok neki detalji prizivaju industrijski stil.

Šarmantni minimalizam zagrebačkog stana (фото 4)

Svaki detalj pomno je odabran i promišljen te dolazi s popularnih buvljaka ili Ikee te je preuređen da se savršeno uklopi u stan. Neki su detalji rađeni po mjeri, kao što su lusteri od teglica ili klizna vrata. Ipak teško je odoljeti dizajnerskim detaljima, poput Ghost stolca (Philippe Starck), stolca Swan Chair (Arne Jacobsen) ili seta Beat Light lustera (Tom Dixon). Upravo taj spoj starog i novog, skupog i cjenovno prihvatljivog, daje posebnu toplinu i šarm jednom malom stanu za urbani mladi par. 

Šarmantni minimalizam zagrebačkog stana (фото 5)

Šarmantni minimalizam zagrebačkog stana (фото 6)

Šarmantni minimalizam zagrebačkog stana (фото 7)

Šarmantni minimalizam zagrebačkog stana (фото 8)

Šarmantni minimalizam zagrebačkog stana (фото 9)

Šarmantni minimalizam zagrebačkog stana (фото 10)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više