Traži

Skandinavska ljubav hrvatskih arhitekata

Skandinavska ljubav hrvatskih arhitekata

Kolumna blogerice Ivane Niskote (dekorum.hr i styletonezagreb.com)

Tekst: BURO.


Kada dvoje arhitekta uređuju svoj životni prostor minimalizam i funkcionalnost su gotovo uvijek početna baza. Kombinacija minimalizma i autohtonog daje prostoru poseban šarm. Iz tog su razloga kod preuređenja stana ostavljeni i renovirani stogodišnji hrastov parket te secesijska vrata i dovratnici.

Skandinavska ljubav hrvatskih arhitekata (фото 1)

Dvosoban stan kružnog tlocrta ostavlja dojam skandinavskog interijera u kojem prevladavaju crno bijeli komadi kombinirani s bojom drveta.

Skandinavska ljubav hrvatskih arhitekata (фото 2)

Boravak je centralna prostorija koja spaja ulaz, spavaću sobu i kuhinju. Uređen je eklektično, kao da miješa stilove tri prostorije koje ga okružuju. Retro komoda boje drveta i kauč linija 50-ih godina spojeni su s plastičnom IKEA foteljom i mladenački uređenim radnim kutem. S jedne strane sobe vrišti veliki monokromni zidni kalendar s radnim zadacima za ovaj mjesec, a s druge romantična vitrina uz koju stoji uokvireni plakat s hipijevskom životnom parolom. Kuhinja je minimalistički dio stana. Bijela i čistih linija, s drvenom radnom plohom, u kontrastu je s crnim zidom iscrtanim kredom s porukama svih gostiju stana. Stol za blagovanje, kojeg su dizajnirali vlasnici stana, uokviren je indijanskim tepihom i Eames bijelim stolicama. Spavaća soba nastavlja priču u crnoj, bijeloj i boji drveta, a najglasnije je pričaju Muuto zidne vješalice pored kreveta.

Skandinavska ljubav hrvatskih arhitekata (фото 3)

Sva boja u stanu koncentrirana je u kupaonici. Zelena komoda, rozi detalji i mornarski tepih neuobičajena su kombinacija koja je neočekivano skladna i paše u prostoru.

Skandinavska ljubav hrvatskih arhitekata (фото 4)

Skandinavska ljubav hrvatskih arhitekata (фото 5)

Skandinavska ljubav hrvatskih arhitekata (фото 6)

Skandinavska ljubav hrvatskih arhitekata (фото 7)

Skandinavska ljubav hrvatskih arhitekata (фото 8)

Skandinavska ljubav hrvatskih arhitekata (фото 9)

Skandinavska ljubav hrvatskih arhitekata (фото 10)

Tekst i foto: Ivana Niskota (dekorum.hr)

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar