Search

Tri chic interijera u Parizu koja morate vidjeti

Tri chic interijera u Parizu koja morate vidjeti

Tekst: BURO.


Fanny Perrier je dizajnerica koja je dospjela u središte pažnje javnosti zahvaljujući njenom posljednjem projektu Perchoir Porte de Versailles koji je odmah po otvaranju postao trendi mjesto koje Parižani obožavaju. Ona je svoj studio osnovala 2017. godine i najčešće se bavi uređivanjem javnih prostora od restorana, preko cafea, sve do modnih butika. Fanny je pravi predstavnik francuske škole interijera mlađe generacije i njen rad odlikuje kombiniranje stilova. Predstavljamo vam njene najznačajnije projekte.

PERCHOIR PORTE DE VERSALLES

Tri chic interijera u Parizu koja morate vidjeti (фото 1)

Posljednji restoran iz Perchoir lanca otvoren je prošlog mjeseca, interijer je uređen u mediteranskom stilu, a tu je i ogromni vrt na krovu. Bar izgleda kao da je izrađen od bambusa, ali se zapravo radi o sjajnim pločicama koje imitiraju tu teksturu dok su barske stolice od pravog bambusa. Velike šarene lanterne u vitraž stilu nose potpis Marie-Pierre Bouaziz, umjetnica Fanny Chaix Brayan oslikala je floralne motive koji ukrašavaju prostor…. Kako bi se dodatno naglasila ležerna atmosfera Mediterana stolice su namjerno rasparene. Također, Fanny Perrier odlučila se za veliki broj prirodnih biljaka u prostoru kako bi stvorila efekt svojevrsne staklene bašte.

Tri chic interijera u Parizu koja morate vidjeti (фото 2)
Tri chic interijera u Parizu koja morate vidjeti (фото 3)

MAISON LAUTREC

Tri chic interijera u Parizu koja morate vidjeti (фото 4)
Tri chic interijera u Parizu koja morate vidjeti (фото 5)

Lautrec je oduvijek bio restoran u susjedstvu bez velikih pretenzija, zbog čega je postao omiljen među lokalcima. A zatim su ga preuzela četiri prijatelja Cédric Munier, Camille Genton, Axel Bonnichon i Laurent Casanovas i postao je Maison Lautrec. Angažirali su studio Perrier kako bi udahnuli novi život prostoru. Fanny i njen tim su zadržali klasičan izgled francuskog bistroa, uz dodavanje modernih elemenata koji su učinili ovaj restoran posebnim. Mramor, mesing, koža i pliš su materijali koji dominiraju i zapravo je sve podređeno uživanju, druženju i dobrim ukusima koje skriva jelovnik.

Tri chic interijera u Parizu koja morate vidjeti (фото 6)
Tri chic interijera u Parizu koja morate vidjeti (фото 7)

REPETTO

Tri chic interijera u Parizu koja morate vidjeti (фото 8)
Tri chic interijera u Parizu koja morate vidjeti (фото 9)

Omiljeni brend kada su u pitanju balerinke, u Parizu ima predivnu trgovinu za čiji izgled je bio zadužen Perrier tim. Oni su poštujući postulate brenda stvorili predivan prostor koji je pročišćen i odiše izvanvremenskom elegancijom. Paleta boja vrti se oko krem i bež nijansi koje su razbijene bordo bojom u kojoj su sofe i zavjese na kabinama za presvlačenje. S nekoliko dobro raspoređenih elemenata u prostoru uspjeli su postići ambijent baletne škole kakvu smo željele upisati kada smo bile djevojčice.

Tri chic interijera u Parizu koja morate vidjeti (фото 10)
Tri chic interijera u Parizu koja morate vidjeti (фото 11)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više