Search

Zagrebački hostel u kojem ćete poželjeti odsjesti

Zagrebački hostel u kojem ćete poželjeti odsjesti

Shappy hostel

Image: Bouarchitects

Ideja za uređenje nastala je kroz razmišljanje o mladim ljudima iz cijeloga svijeta koji svojom raznolikošću čine bit boravka u hostelu

Hostel Shappy otvorio se 2012. godine. Nalazi se u samom centru Zagreba, u Varšavskoj ulici broj 8. Sastoji se od ukupno 9 privatnih soba te 5 spavaona. Ideja za uređenje nastala je kroz razmišljanje o korisnicima, mladim ljudima iz cijeloga svijeta koji svojom raznolikošću čine bit boravka u hostelu.

Zagrebački hostel u kojem ćete poželjeti odsjesti (фото 1)

Upravo ta raznolikost bila je inspiracija mladim arhitekticama Tei Lisak i Barbari Šečković iz arhitektonskog ureda Bouarchitects: "Projektiranje interijera spavaćih jedinica po sistemu raznolikosti - za svakoga nešto."

Zagrebački hostel u kojem ćete poželjeti odsjesti (фото 2)

Na gornjem katu hostela nalaze se tematski uređene sobe i spavaone: green room, romantic room, cool room i druge.

Zagrebački hostel u kojem ćete poželjeti odsjesti (фото 3)

Zagrebački hostel u kojem ćete poželjeti odsjesti (фото 4)

Godinu dana nakon otvorenja, vlasnik je odlučio proširiti hostel i na prizemlje, te je tako nastalo 8 novih "deluxe" soba. Svih 8 soba su dvokrevetne s vlastitom kupaonicom. Ideja vodilja kod uređenja novih soba bila je praćenje generalnog duha uređenja hostela: vedro, veselo, moderno i mladenački. Tematske sobe i spavaonice kata u prizemlju zamjenjuju dvokrevetne spavaće jedinice sa kupaonicama. One više nemaju zasebne teme već se interijer razlikuje u kombinaciji različitih boja, uzoraka, materijala, namještaja.

Zagrebački hostel u kojem ćete poželjeti odsjesti (фото 5)

Kako je ipak riječ o ugostiteljskom objektu, glavni elementi dekora u ovom slučaju su bile tapete raznih oblika i boja te različite obrade zidova u hodnicima. Još jedan unikatan detalj su klizna vrata, rađena po mjeri. Sva su različita kako bi najbolje pratila uređenje pojedine sobe, a osim estetskog učinka, čine veliku uštedu prostora obzirom da se radi o minimalnim površinama pojedine prostorije.

Zagrebački hostel u kojem ćete poželjeti odsjesti (фото 6)

Samo projektiranje bilo je igra s minimalnim površinama, ne samo unutar spavaćih jedinica, već i kod zajedničkih prostorija. Tako je nastao ulazni prostor s galerijom koji je ujedno i recepcija, bar, boravak, te ured voditelja hostela. Kao još jedan zajednički prostor za korisnike hostela je velika vanjska terasa koja je trenutno u završnoj fazi radova. Naša namjera je da ona postane mala zelena oaza u središtu.

Zagrebački hostel u kojem ćete poželjeti odsjesti (фото 7)

Zagrebački hostel u kojem ćete poželjeti odsjesti (фото 8)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više