Search

Završio je Tjedan dizajna u Stockholmu. Ovo su najbolji noviteti

Završio je Tjedan dizajna u Stockholmu. Ovo su najbolji noviteti

Tekst: BURO.


Tjedna dizajna u Stockholmu je manifestacija u kojoj istinski uživaju svi ljubitelji dizajna, a ovaj put je održana u manjem obujmu i online. U to ime smo vam okupili sve skandinavske novitete sa scene koja važi za jednu od utjecajnijih u svijetu dizajna.

BAM!

Završio je Tjedan dizajna u Stockholmu. Ovo su najbolji noviteti (фото 1)
Završio je Tjedan dizajna u Stockholmu. Ovo su najbolji noviteti (фото 2)

Brend iz Stockholma Massproductions je ove sezone lansirao novi kauč „BAM!“ i to u suradnji s lokalnim glazbenim producentom Axelom Bomanom. Radi se o nastavku suradnje koju brend njeguje s glazbenicima. Oni su tijekom prošle godine Axelu poslali prototip kauča kako bi on svoje viđenje tog komada provukao kroz glazbu. Kao rezultat, tu je numera koju je izveo jedan od najcjenjenijih jazz bubnjara Konrad Agnas, a u njoj se isprepliću ritam i apstraktni elementi. Sam kauč je ravnih linija i jednostavnog izgleda. Tko bi rekao da namještaj može nadahnuti stvaranje nove glazbe?

ORIGINAL PIGMENTS

Završio je Tjedan dizajna u Stockholmu. Ovo su najbolji noviteti (фото 3)
Završio je Tjedan dizajna u Stockholmu. Ovo su najbolji noviteti (фото 4)

Razmišljate li da dodate malo boje u svoj dom? Provjerite što nudi brend St. Leo, koji je osnovan u Danskoj 2019. godine, i nudi boje i gips. Nova kolekcija pod nazivom „Original Pigments“ se sastoji od 3 boje za zidove i strop, kao i 3 boje za drvo i metal u paleti od 16 nijansi, za koju su najavili da će do proljeća biti proširena na čak 80. Sve boje su ručno kreirane, a također dosta polažu na održivost.

MIX RUG

Završio je Tjedan dizajna u Stockholmu. Ovo su najbolji noviteti (фото 5)
Završio je Tjedan dizajna u Stockholmu. Ovo su najbolji noviteti (фото 6)

Norveški brend Heymat i Tekla Evelina Severin, dizajnerica interijera udružili su se kako bi kreirali novu verziju njihovog prvog i najpopularnijeg tepiha „Mix“ koji je prvi put predstavljen javnosti 2016. godine. Tekla je jedna od najutjecajnijih žena u svijetu dizajna i poznata je po upadljivim kolornim kompozicijama i igri s grafičkim i art elementima. Njena interpretacija modela „Mix“ sadrži modernu kolorističku shemu pastela pomiješanih sa zemljanim tonovima, što predstavlja hommage estetici sedamdesetih. Tepih se izrađuje od 100% reciklirane plastike i pravi je dokaz da i dizajn koji u fokusu ima održivost, može izgledati privlačno i zabavno.

Koku

Završio je Tjedan dizajna u Stockholmu. Ovo su najbolji noviteti (фото 7)
Završio je Tjedan dizajna u Stockholmu. Ovo su najbolji noviteti (фото 8)

Stolovi „Koku“ nastali su kao plod suradnje švedskog proizvođača namještaja Fogia i danskog dizajn studija Norm Architects. Radi se o komadima koji su inspirirani američkim i japanskim stilom, i radom dizajnera Georgea Nakashime. Koko je naziv otoka na kojem su dizajneri pronašli inspiraciju dok su 2019. godine proučavali rad Nakashima. Stolovi su napravljeni u kombinaciji punog drveta i metalnih cijevi, a proizvode se u dvije veličine i nekoliko različitih finiša kako bi se uklopili u svaki interijer.

Gränssnitt 接觸面

Završio je Tjedan dizajna u Stockholmu. Ovo su najbolji noviteti (фото 9)
Završio je Tjedan dizajna u Stockholmu. Ovo su najbolji noviteti (фото 10)
Završio je Tjedan dizajna u Stockholmu. Ovo su najbolji noviteti (фото 11)

Duo iz Stockholma koji stoji iza brenda Normal Object Factory, bio je inspiriran švedskom i tajvanskom poviješću dizajna i tradicionalnim tehnikama izrade. Keramičarka Alexandra Nilasdotter i umjetnik koji radi sa staklom Chien Kuang Li, su kroz uporabne predmete istražili kakve veze mogu imati različiti objekti. Kao rezultat njihovog promišljanja tu je kolekcija od 32 unikatne vaze napravljene od poliranog kamena i puhanog stakla.

Échasse

Završio je Tjedan dizajna u Stockholmu. Ovo su najbolji noviteti (фото 12)
Završio je Tjedan dizajna u Stockholmu. Ovo su najbolji noviteti (фото 13)

Jedna od najpopularnijih kolekcija brenda MENU je "Échasse" kolekcija, koja je od ove sezone dostupna i u boji jantara, u stilu sedamdesetih godina. Kolekcija broji staklene vaze i posude čiji je dizajn inspiriran laboratorijskim pipetama i čašama. Ako ste simpatizirali ovu kolekciju dizajnerice Theresae Rand, ali vam nije odgovarao njezin kolorit, sada imate šansu da je uselite u svoj dom u ovoj toploj nijansi.

Završio je Tjedan dizajna u Stockholmu. Ovo su najbolji noviteti (фото 14)

Restore

Završio je Tjedan dizajna u Stockholmu. Ovo su najbolji noviteti (фото 15)

Švedska tvrtka Hästens bavi se proizvodnjom kreveta, madraca i prateće opreme. Kako kažu, jako ozbiljno shvaćaju ritual spavanja, toliko da su u suradnji s kardiologom i matematičarom Jussijem Eerikainenom, razvili aplikaciju za opuštanje i spavanje. "Restore" aplikacija koristi zvukove s visokim frekvencijama kako bi poboljšala kvalitetu spavanja, a potom i kreativnost kao i sposobnost koncentracije.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više