Search

Instagram mania: Art Basel Miami

Instagram mania: Art Basel Miami

By Grgo Zečić

Službene fotografije iz Art Basel Miami ste vidjeli, ali sada je vrijeme za one “backstage” koje se događaju uglavnom u nekim čudnim satima zahvaljujući čarobno opasnom Instagramu. Što se sve odvijalo oko grada poroka prepunog modnih i art entuzijasta od početka do kraja može otkriti samo vaš iPhone.

Instagram mania: Art Basel Miami (фото 1)

Dok mi je mlađa sestra pričala o snijegu u Zagrebu, ja sam joj pričao o svom pogledu iz razglednice kojim Miami svakom želi varljivu dobrodošlicu.

Instagram mania: Art Basel Miami (фото 2)

Junior apartmani opremljeni su svim čudima tehnologije tako da se u dnevnom boravku nalazi Mac s printerom i skenerom. Čisto ako trebate nešto skenirati oko 3 ujutro…

Instagram mania: Art Basel Miami (фото 3)

U Miamiju nećete naići na jedan mini-bar u sobi, već na dva! Jedan u dnevnom borakvu, a drugi u spavaćoj sobi. U oba se nalazi 70 posto alkoholnih pića koja izgledaju kao slatkiši.

Instagram mania: Art Basel Miami (фото 4)

Art Basel Miami su ove godine obilježile gužve na svakom mogućem ulazu bez obzira o čemu se radilo. Tako je bilo i na otvorenju dućana Dior Homme.

Instagram mania: Art Basel Miami (фото 5)

Kad Chanel i Daša Žukova organiziraju roštilj na plaži u ponoć onda možete očekivati najbolji i najoriginalniji roštilj koji ste ikada vidjeli

Instagram mania: Art Basel Miami (фото 6)

Najbolji lijek protiv mamurluka: “eggs norwegian” s abnormalnom dozom Tabasco umaka nakon kojeg izgledate kao da ste cijeli dan ležali na suncu.

Instagram mania: Art Basel Miami (фото 7)

Soho Beach House epicentar je svih dnevnih ručkova i bruncheva na kojima se uglavnom prepričavaju dogodovštine od sinoć. Uz čašu sampanjca.

Instagram mania: Art Basel Miami (фото 8)

Jedna, jedina i neponovljiva: nekadašnja princeza Von Furstenberg, a danas dizajnerica poznatija pod nadimkom DVF. Žena koja me uvijek fascinira svojim pričama o vremenu kada je cijele noći provodila u Studiju 54.

Instagram mania: Art Basel Miami (фото 9)

Samo za vrijeme Art Basela, kuća Valentino je lansirala mini kolekciju opasno slatkih točkica sa zakovicama kakvu nam ovdje predstavlja Sofia Sanchez, moja partnerica u zločinu kada treba zaplesati tango u Chez Andreu.

Instagram mania: Art Basel Miami (фото 10)

Alati za preživljavanje uključuju minimalno četiri para sunčanih naočala, koje ćete vrlo lako izgubiti, brdo nakita i naravno, gotovine.

Instagram mania: Art Basel Miami (фото 11)

Razlog broj 92. zašto volim Ameriku? Gledate televiziju u kupaoni dok pripremate lice za još jednu “noć po gradu”.

Instagram mania: Art Basel Miami (фото 12)

Predvorje mog hotela Fontainebleu, neodoljivo podsjeća na legendarni film Scarface… Nedostaje samo božanstvena Michelle.

Instagram mania: Art Basel Miami (фото 13)

Vlasnica i dizajnerica kuće Marni, Consuelo Castiglioni, je jedna od mojih najdražih Talijanki s kojom je užitak razgovarati o tajnama koje priprema za novu sezonu.

Instagram mania: Art Basel Miami (фото 14)

Net-a-porter i Visionaire su organizirali ludu zabavu na bazenu pokraj kojeg se nalazio koncept dućan gdje ste trebali ostaviti nešto svoje i uzeti nešto tuđe.

Instagram mania: Art Basel Miami (фото 15) 

Ne sjećam se što sam ostavio, ali sjećam se da sam uzeo svijetleće Mickey Mouse uši kako bi me prijatelji lakše locirali.

Instagram mania: Art Basel Miami (фото 16)

Očito postoji i Net-a-porter bazen. U Miamiju je sve moguće.

Instagram mania: Art Basel Miami (фото 17)

Moncler je organizirao luksuznu večeru povodom proslave 60. godišnjice svoga postojanja. Na visokom katu nedovršene garaže priređena je večera od osam sljedova na kojoj su bili Uma Thurman i Pharrell Williams, pokraj kojeg sam sjedio. Jedan od najpristupačnijih glazbenih magova koje sam upoznao.

Instagram mania: Art Basel Miami (фото 18)

Pravi hit su bili neodoljivi Moncler pingvini teški čak dva kilograma, ali to nas nije spriječilo da ih uzmemo i krenemo dalje u noćni život.

Instagram mania: Art Basel Miami (фото 19)

Najbolje odjevena žena na svijetu i jedna od najljepših stilistica koje poznajem: Anastasia Barbieri.

Instagram mania: Art Basel Miami (фото 20)

Anastasia i Đuro, nas Moncler ljubimac, ispred ulaza u Le Baron klub koji je svake večeri okupljao “najbolje od najboljeg” sa svih press lista.

Instagram mania: Art Basel Miami (фото 21)

U Miamiju je toliko vruće da morate nositi kratke hlače, ali zašto ih ne nositi iznad Marni pidžama hlača?

Instagram mania: Art Basel Miami (фото 22)

Nakon četiri dana zabave – vrijeme je za povratak u stvarni, adrenalinski nabijen svijet New Yorka!

Instagram mania: Art Basel Miami (фото 23)

U realni svijet najbolje se vratiti nadrealnim prijevoznim sredstvom: privatnim avionom. 

Tekst: Grgo Zečić
Foto: Instagram

više