Search

12 stvari koje nas podsjećaju na djetinjstvo

12 stvari koje nas podsjećaju na djetinjstvo

Nostalgija na vrhuncu

Tekst: Ana Pavić


Ako u školi niste imali ružičastu sjajnu Robbe Di Kappa trenirku onda niste ni živjeli. Isto ste tako vjerojatno bili na Marsu ako vas svaki Božji dan baka nije davila s razvojem situacije između Eden i Cruza naravno, govorimo o glavnim junacima Santa Barbare koja je "odgojila" nekoliko generacija klinaca prikovanih uz male ekrane. Sjećate li se vremena kada je MTV doista bio glazbena televizija s precool voditeljima i Ray Cokesom koji je bio vjerojatno najpopularniji VJ na svijetu? Koliko ste puta "opali" s koturaljki u želji da postanete virtuoz kao tete s televizije? Koliko ste metara žvake u tubi konzumirali?

Svijet danas trese industrija nostalgije koja nigdje nije tako izražena kao u modnom svijetu (Rubčinski, Gvasalia) i na Instagramu koji puca od profila posvećenim 90-im godinama kada smo svi furali stvari koje su danas mega popularne. U čast tom razdoblju odlučili smo se prisjetiti stvari koje su bile posebno popularne u našoj regiji i koje smo svi nekako provlačili kroz svakodnevan život. Pa krenimo redom:

 

MTV

mtv

90-ih je MTV bio jedini relevantan izvor svih glazbenih noviteta. Gotovo se pobožno čekalo na premijere spotova omiljenih bendova, MTV Awards su bile provokativne, napucane i iznimno gledane, VJ-i su bili zabavni i prave zvijezde, a reality format uopće nije postojao.

Bubi sladoled

Bubi sladoled

Kakav god džeparac imali, za Bubi se uvijek našlo nešto "siće". Okus žvakaće gume i prepoznatljiva pink boja bili su dobitna kombinacija za sve klince.

 

Santa Barbara

santa barbara

Familija čije smo članove poznavali bolje od onih iz naše šire obitelji, pratila nas je punih 9 godina. Bake su plakale, kućanice se snebivale, a mi nastojali pohvatati tko je tu s kim i zašto. Mali nasljednik se zvao Chip?

Walkman

Walkman

#onokad dobiješ žulj na prstu od premotavanja. Trebali ste imati olimpijsku preciznost da pogodite početak i kraj pjesme. Štoviše, više smo vremena provodili premotavajući i gađajući početak pjesme nego slušajući istu.

Koturaljke

role

Prve modrice su nastale od vožnje bicikla, za sve ostalo postojale su koturaljke.

Špricane traperice visokog struka

trapke

Sigurno u albumu imate neku fotografiju unezvijerenog lica i skladnog stylinga za koji danas bogatašice plaćaju po kakvih tisuću eura. Neka prevelika reklamna majica (Coca Cola po mogućnosti) i špricane traperice koje vam je majka nagurala do brade... Neki plastični remen u boji i street style zvijezda je spremna.

Espadrile

espadrile

Espadrile su komad koji smo svi nosili. Čim bi malo zatoplilo na noge su se navlačile špagerice. Tko je imao one u više boja bio je faca.

Žvaka u tubi

žvake

Vječna sreća u nepreglednoj količini žvakaće gume koja je izlazila iz tube. Okusi su naravno bili "čista priroda". Kolektivna mučnina po školama i vrtićima od okusa jagode sigurno nije imala veze s ovim, klincima, vrlo značajnim izumom.

Gameboy

gameboy

Prvi živčani slomovi i napadaji adrenalina vezani su uz Tetris i Super Marija. Gameboy je za današnje klince neka prapovijesna grdosija... E, pa nama je bio sve.

Goonies

gunisi

Priznajte, koliko puta se pogledali Gooniese? 2.346.583.49?

Robbe di Kappa trenirke

robe di kappa

Sve šminkerice su nosile Robbe Di Kappa trenirke, po mogućnosti u boji fuksije. Kolut naušnice, bijela pamučna majica, traper jakna (svijetli traper molim), bijele starke ili Lotto kožne tenke.. i žvakaća u ustima... Halo?


Pony bicikl

pony

Ako niste imali bar 5 krasta na koljenima od padanja s Pony bicikla, niste imali djetinjstvo.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više