Traži

15 znakova koji upućuju da ste prilično ovisni o Instagramu, jeste li?

15 znakova koji upućuju da ste prilično ovisni o Instagramu, jeste li?

Priznajte barem sebi, ako ne i drugima...


Fotografija: Hans Vivek,
Eaters Collective,

O ovisnosti o društvenim mrežama pisali smo nemali broj put. Neiscrpna je to tema o kojoj bismo mogli pisati svaki dan, u kojim smjerovima ta ovisnost doista može otići, kako se razvija i je li je se uopće moguće riješiti ili barem malo ublažiti. Neki su ovisni o Facebooku, Twitteru, drugi pak o Pinterestu, no u posljednje vrijeme Instagram je postao prava zamka u domeni ovisnosti. 

Uljepšavanje i održavanje svoje insta galerije, slična estetika fotografija, nove opcije, zabavni i raznovrsni filteri, dodatne aplikacija za obradu fotografija, pa onda da sam profil ima i možda neku temu i slično, storyji i sve popratno što oni danas nude i omogućuju… sve su to stvari s kojima su mnogi (okorjeli) korisnici Instagrama svakodnevno "opterećeni" i zaokupljeni. No, ako želite doznati jeste li otišli u neku totalno drugu nebuloznu krajnost, smjer opsjednutosti, provjerite u nastavku jer vam donosimo niz znakova koji potvrđuju da ste definitivno okorjeli ovisnik o Instagramu i da vam možda nema više spasa ili?

15 znakova koji upućuju da ste prilično ovisni o Instagramu, jeste li? (фото 1)


1. Osuđujete Instagram korisnike koji koriste "jeftine i zastarjele" filtere retro estetike… u smislu - ah, loš ukus.

2. Stavljate obavezno jednu fotografiju prije spavanja kako biste se ujutro probudili i iznenadili hrpom lajkova koje ste dobili preko noći. Jer što je bolje od ekrana prepunog Instagram notifikacija za dobro jutro?

3. Obrisali ste fotografiju iz svoje Instagram galerije jer je dobila premalo lajkova ili se možda s vremenom uopće ne uklapa u vaš grid… prema nekom vašem očekivanom i zadovoljavajućem standardu.

4. Prije nego fotografija uopće bude dostojna objave prethodi joj niz koraka obrade kroz gomilu aplikacija za uređivanje fotografije, jel’ da? Jer Instagram filteri su totalno basic, a za taj proces uvijek imate vremena, a dodatnih aplikacija za obradu kao i samih opcija nikad nije bilo više. 

15 znakova koji upućuju da ste prilično ovisni o Instagramu, jeste li? (фото 2)

5. Fotografirat ćete se s bilo kim i bilo čim ako je u pitanju veliki foto Instagram potencijal… pa bila to u pitanju i koala?

6. Jako poštujete ljude koji vas followaju natrag i jako ste uvrijeđeni ako neki od njih to ne učine, hm? U protivnom, vrlo brzo ga mičite sa svoje liste onih koje vi pratite. 

7. Uspaničite se ako slučajno lajkate neku superstaru fotografiju na profilu koji redovito stalkate. Akwaaaard!

8. Biranje prigodnog filtera za vašu potencijalnu fotografiju dugotrajan je i detaljan proces koji vas na neki način i uzbuđuje. Toliko dobrih opcija, a za koju se odlučiti? I tako svaki put u beskraj do savršenstva, a nikad nije dovoljno savršeno.  

9. Osuđujete Instagram korisnike koji ispisuju previše #hashtagova u svojim opisima fotografija. 

10. Ako se slučajno dogodi da Instagram iz nekog razloga ne radi, vaš život se počinje raspadati ili? Nedavno smo tome i sami svjedočili i zavladala je globalna panika. Jer što ćete u protivnom raditi i kako provesti slobodno vrijeme, znate li kako se uopće to radi…

15 znakova koji upućuju da ste prilično ovisni o Instagramu, jeste li? (фото 3)

11. Kad se dogodi da u trenutku objave fotografije piše da je upload failed… naprosto poludite. Frustrirajuće i jako nezgodno za stanje vašeg uma… 

12. Vaši prijatelji su iziritirani gomilom selfieja koje možete isproducirati. Čim uzmete svoj telefon oni već počnu mumljati na tu temu. Pretjerujete li stvarno, pitate se vi?

13. Čekanje prvog lajka na netom objavljenu fotografiju je pravo mučenje. Jedva podnosite taj pritisak…?

14. Jako ste uzbuđeni kad vaša fotografija u kratkom vremenu dobije preko 11 lajkova, osjećate navalu pozitivnih emocija jer znate da u tom slučaju ima itekakav potencijal i da će postati hit…

15. Refreshanje feeda je vaša jedina aktivnost koju ste uspjeli redovito zadržati i održati, ma kakav pilates, gym ili planinarenje... 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor