Search

5 navika uspješnih žena: Anđela Buljan Šiber

5 navika uspješnih žena: Anđela Buljan Šiber

Žena koja ima marketing u malom prstu

Tekst: A.P.


Image: Denis Butorac

Anđela Buljan Šiber ima toliko bogat CV da je gotovo nemoguće svesti ga na par uvodnih rečenica. Osnivačica agencije Izone u marketingu je već 20 godina, a u međuvremenu je stigla uključiti se u nekoliko strukovnih organizacija, volontirati u UNICEF-u, predavati na fakultetima, biti u organizacijskom odboru Dana Komunikacija.. Prošle godine je uzela stanku (prvu nakon 20 godina karijere) i prepustila svoju agenciju suradnicima. Danas opet radi punom parom i kaže : "život je zaista lijep i onakav kakvim ga sami napravimo". U nastavku pročitajte koja su njezina pravila i navike koje joj olakšavaju život i posao.

 

1. Prva navika je da nemam stroge navike


Zaključila sam da me čak i zdrave navike ponekad mogu sputavati, a to ne volim. Navike nas zapravo kontroliraju. Na primjer, stvarno mrzim pekarske proizvode i sendviče - meni je to suho i nejestivo. (Znam, sad me mnogi mrze). Jedem uglavnom kuhano ili sirovo što zna biti ograničavajuće kad si na putu. Shvatila sam da mi se tada cijeli dan vrti oko toga gdje ću i što jesti umjesto da se bavim nečim drugim, pametnijim. Pogađate, sad jedem čak i slance (smijeh).

anđela buljan

2. U svemu tražim nešto dobro

Mislim da ni jedna pogreška nije negativna ako se iz nje nešto nauči. Smatram da ljudi uglavnom ne rade nešto loše jer su zli već zato što ne znaju bolje ili drugačije. Kad to tako gledate, onda se puno manje opterećujete sa svime i otvori vam se cijeli jedan novi svemir pozitivne energije. Još kad se maknete od onih koji ne znaju bolje pa vam postanu toksični...život je zaista lijep i onakav kakvim ga sami napravimo.

3. Rješavam probleme odmah

Najčešće su svi problemi u početku benigni i predstavljaju splet nesporazuma/okolnosti, ali postaju pravi problemi ako se u startu ne riješe. Zato ih raspravim odmah i štedim si puuuuuuno vremena i živaca.

anđela buljan

4. Ne vjerujem u multitasking već u fokus

Vjerujem u veću kvalitetu i produktivnost rada kad si posvećen jednom zadatku. Ja se lako mogu prebacivati s jednog na drugi zadatak, ali se uvijek isključim s prvog kad se prebacim na taj drugi. Čak su mi i sve notifikacije uvijek isključene da mi ne odvlače pažnju. Poruke/mejlove gledam u pauzama.

5. Nazivam sve pravim imenom

To je moja deviza: „Nazovimo sve pravim imenom!". Ako ne pričamo isti jezik teško možemo napraviti super posao ili izgraditi dobar odnos, bilo privatni bilo poslovni. Ja sam uvijek radije za otvorenost, iskrenost i fer igru. Ne volim igrati igrice jer troše resurse na gluposti umjesto na prave stvari. Puno toga radim od srca, bezuvjetno. To se prepoznaje i, iako ne očekujem, svako dobro mi se dobrim vratilo. Možda i nije sve. Ne znam, ali vidim samo ono što je (vidi naviku #2).

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više