Search

5 navika uspješnih žena: Ivana Miljan Tremac

5 navika uspješnih žena: Ivana Miljan Tremac

Blic intervju s uspješnom menadžericom u multinacionalnoj kompaniji

Tekst: BURO.


Image: Matej Jurčević

Ivana Miljan Tremac ima 15 godina iskustva rada u vodećim globalnim kompanijama poput L’Oreala, Nike Inc. i British American Tobacca. Završila je MBA u Španjolskoj, a radila na brojnim projektima u Nizozemskoj, Mađarskoj i Češkoj. Trenutno je menadžerica za nove kategorije proizvoda Adria regije u kompaniji British American Tobacco gdje upravlja pozicioniranjem proizvoda koji zagrijavaju duhan. Radi se o potpunom novitetu za ovu industriju koji je prije nešto više od godinu dana predstavljen u Hrvatskoj i Srbiji.

Kao svaka uspješna poslovna žena i majka petogodišnjih blizanki, ima svoje male trikove uz pomoć kojih uspješno usklađuje poslovne i privatne obaveze. Ivana je s nama podijelila svojih pet navika koje joj svakodnevno olakšavaju život.

5 navika uspješnih žena: Ivana Miljan Tremac (фото 1)

RADI ONO ŠTO VOLIŠ

Na poslu u prosjeku provodimo više vremena nego s obitelji i ako apsolutno ne uživate u tome onda ste potratili život. Uvijek sam birala poslove za koje sam u tom trenutku mogla reći da su moj posao iz snova, jer je to jedini način da budemo u tom poslu uspješni.

VIKENDI SU ZA OBITELJ I PRIJATELJE

Preko tjedna puno radim, nije mi problem ostati dulje u uredu niti nastaviti raditi kada djecu spremim spavati, ali pazim da vikendi ne budu radni. Uvijek negdje idemo ili organiziramo obiteljska druženja s prijateljima. Bitno je i za nas i za djecu da imamo balans i da znaju da mogu računati na našu punu pozornost barem par dana tjedno.

ORGANIZACIJA JE POLA POSLA

Sve zapisujem i svi moji planovi, privatni i poslovni uvijek su u kalendaru. Na sastancima uvijek imam bilježnicu, nakon sastanka obavezno slijedi zapisnik. Možda zvuči kao gubitak vremena, ali poslije je puno lakše ispratiti je li sve odrađeno prema dogovoru.

5 navika uspješnih žena: Ivana Miljan Tremac (фото 2)

UVIJEK POSPREMIM KREVET UJUTRO

Na jednoj manjoj životnoj prekretnici čula sam govor američkog admirala William H. McRavena koji je rekao: "Ako svako jutro pospremite krevet već ćete odraditi prvi zadatak za taj dan i to će vam dati mali osjećaj ponosa."

Čini se beznačajno, ali zapravo funkcionira. Na isti način tretiram svoj radni stol. Kada ujutro sjednem za njega, ako je potpuno pospremljen, imam osjećaj  da započinjem novi dan i bez obzira kako je dan prije završio, znam da će sljedeći biti bolji.

ZAUZIMAM SE ZA SEBE I SVOJE IDEJE

Zvuči jednostavno, ali trebalo je vremena da izgradim tu naviku. Ponekad mislimo da u sobi punoj senior menadžmenta to što mi mislimo nema potrebe iznositi, možda i da je nepristojno iznositi mišljenje različito od njihovog. Međutim, shvatila sam da dobri menadžeri žele čuti mišljenja, spremni su razmisliti o drugim opcijama i nerijetko prihvaćaju te ideje. Naravno, s višom pozicijom dolazi i samouvjerenost, ali uvijek pazim da pružim priliku mlađim članovima tima da se njihov glas čuje.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više