Traži

5 trikova kako biti samopouzdaniji u svakoj situaciji

5 trikova kako biti samopouzdaniji u svakoj situaciji

Nema boljeg osjećaja


Fotografija: Pexels

Donosimo vam pet korisnih trikova koji vam mogu pomoći da djelujete samopouzdanije u bilo kojoj situaciji...

Samopouzdanje je od neprocjenjive vrijednosti za sreću i uspjeh u životu. Ako smo zadovoljni sami sobom, možemo osjećati smirenost, samopouzdanje, sigurnost i kontrolu nad svime i tada su nam sve mogućnosti otvorene. Suprotno, kada nemamo samopouzdanja, odmah gubimo povjerenje u sebe i sve počinje ići po zlu, a bez njega život će vam se pretvoriti u obeshrabrujuću bitku sa sobom i s okolinom.

1. Ne možete uvijek pobjeđivati i biti najbolji u svemu. Pa ako ste nekada nervozni prije nekog događaja za koji mislite da biste mogli primjerice iz nekog razloga uprskati, jednostavno prihvatite činjenicu da je i taj scenarij moguć, za koji bi bilo dobro da svakako unaprijed napravite plan. I bilo kakva krizna situacija je u tom slučaju sa svih strana pokrivena, pa straha nema.

2. Ako se nerijetko borite s razinom samopouzdanja, sjetite se da svi oko vas redovito imaju takvih situacija, odnosno da niste jedini. Upravo tada budite svoj najveći fan i neka vam bude ugodno vlastitoj koži prije svega. Možda zvuči teško, ali je itekako vrijedno i efektivno. Onog trenutka kada doista počnete vjerovati u sebe, vidjet ćete bolje rezultate u svim svojim životnim situacijama. Zagarantirano!

5 trikova kako biti samopouzdaniji u svakoj situaciji (фото 1)

3. Ako vaše nisko samopouzdanje proizlazi primjerice iz vašeg izgleda, odnosno nezadovoljni ste svojim tijelom iz nekog razloga, samo se sjetite da je najbitnije da volite svoje tijelo, da ste sretni i zdravi. Već to sve skupa znači da ste u biti savršeni. Koga briga što XY iz ulice misli o vama i vašem tijelu, i kada to tako prihvatite i sagledate iz te perspektive, na kraju će vam jedino biti bitno što vi sami mislite o svom tijelu. A tada, ne samo da ćete biti lijepi izvana, nego i iznutra.

4. I govor tijela je u cijeloj toj priči oko samopouzdanja itekako bitan. Pokušajte s tijelom djelovati opušteno i otvoreno, a ne zatvoreno i zgrčeno. Pokušajte više stajati nego sjediti, smijati se i naravno, hodajte uzdignute glave, jer sve to skupa u kombinaciji s vašim stavom u glavi ostavlja samouvjereniji i samopouzdaniji dojam.

5. Kada ste u nekoj lošijoj fazi, kod dizanja razine samopouzdanja može itekako pomoći glazba. Dovoljno je da si pustite pjesme koje vas mogu podsjetiti na vašu snagu i kolika je ona zapravo. Poslušajte, jer sigurno imate na svojoj playlisti i takvih pjesama koje kada slušate pobuđuju u vama pozitivne i motivirajuće emocije.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor