Search

5 zlatnih pravila za održavanje zdravog načina života na odmoru

5 zlatnih pravila za održavanje zdravog načina života na odmoru

Kako bi vam "zdrava pravila" postala stil života


Image: buro247 arhiva

Koliko god ljeto predstavlja ono vrijeme kada napokon možemo našu tjelovježbu upražnjavati na svježem zraku, toliko i predstavlja vrijeme kada nas nesnošljive vrućine mogu zaustaviti u našem naumu. Kada krenu svima poznate sparine jednostavno je nemoguće vježbati na otvorenom jer između ostalog riskiramo sunčanicu i dehidraciju. Donosimo vam zapravo pravila kojih se možete pridržavati na odmoru kako biste s malim koracima krenuli put zdravoga života - a ljeto je najbolje vrijeme za to.

1. Stvaranje vremena za vježbanje nije tako teško kao što se čini

Jedan sat vašeg dana je samo četiri posto vašeg dana. Ako počnete svaki dan ulagati samo četiri posto vremena u neki oblik tjelesne aktivnosti, shvatit ćete da odvajanje vremena za vježbanje nije nemoguć zadatak. Za one koji žive ubrzanim stilom života, raspored "vježbi" trebaju napraviti u koracima. Pokušajte parkirati daleko od svog mjesta  ta odmaranje kako biste dobili 20 minuta hodanja prije i poslije odlaska na plažu ili isprobajte 20-minutni trening HIIT koji možete naći na bespućima interneta.

5 zlatnih pravila za održavanje zdravog načina života na odmoru (фото 1)

2. Budite realni

Pazite da postavite ciljeve koje možete ostvariti i imajte realna očekivanja. Rezultati se ne događaju preko noći, ali trik je da svaki dan donosite male, održive izbore. Ove svakodnevne odluke pretvorit će se u navike što znači da ćete se ne samo osjećati zdravije iznutra i za vrijeme ljeta, već tijekom cijele godine.

3. Ne idite na teretanu

Dobro ste pročitali - izađite van. Iskoristite ljetno vrijeme i zabavite se. Vježba tijekom ovog određenog doba godine može biti oblik vožnje biciklom, planinarenje, igranje tenisa, odbojke na pijesku, rolanje, plivanje ili čak hodanje vašeg psa.

5 zlatnih pravila za održavanje zdravog načina života na odmoru (фото 2)

4. Jedite što je u sezoni

Koristite voće i povrće koje su u sezoni, jer a) će biti ukusniji i b) oni će (obično) biti jeftiniji. Svježi proizvodi će biti najbolje gorivo za vaše ljetne avanture i pomoći će vam da smanjite unos obrađene hrane koja vas u konačnici usporava. Nitko nema vremena za to.

5. Zdrav život ne bi trebao biti kazna

Promijenite svoje razmišljanje iz ideje kazne koja može zamijeniti svu zabavu izvan vježbanja. To se može reći i o prehrani. Prije nego što shvatite, vaše razmišljanje, vježbe i prehrana pretvorit će se u dnevnu rutinu.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više