Search

6 razloga zašto ne posegnuti za mobitelom kada vam je dosadno

6 razloga zašto ne posegnuti za mobitelom kada vam je dosadno

Kako fazu dosađivanja iskoristiti za nešto pametnije


Image: Samuel Zeller,
Pexels

U većini slučajeva kada nam je dosadno posegnemo za mobitelom i skrolanjem... no, jeste li znali da to vrijeme ipak možete iskoristiti za nešto konkretnije, pametnije i korisnije?

Dosađivanje može biti frustrirajuće čak i kada se radi o kratkom razdoblju, primjerice dok sjedimo u nekoj čekaonici kada i nerijetko prvo zagrabimo mobitel ne bi li si skratili vrijeme "dosade". S obzirom na činjenicu da su nam sve informacije ovog svijeta tako blizu i nadohvat ruke, kao i recimo mobilne igrice, teško je odoljeti ne visiti na mobitelu. No, posljednja istraživanja, kako piše Business Insider kažu kako je u tim prijelomnim trenucima dosade ipak bolje ne posegnuti za mobitelom nego se orijentirati na nešto drugo, a u nastavku vam donosimo i na što točno...

6 razloga zašto ne posegnuti za mobitelom kada vam je dosadno (фото 1)

1. Dosada vas može odvesti u neku sferu vaših originalnih misli. Dosadu možete promatrati kroz prizmu poželjne distrakcije iz koje se može izroditi niz kreativnih ideja ili pak rješenja za neke probleme.

2. Faze dosađivanja trebale bi vas u konačnici motivirati jer bi se prethodno trebali zapitati što krivo radite ili ne radite da ste se uopće našli u tim fazama. Promislite o tome umjesto da skrolate po mobitelu.

3. Kada vas uhvati dosada, umjesto posezanja za mobitelom, mogli bi početi promišljati o svojim ciljevima i njihovim ostvarenjima u bliskoj budućnosti. Jel' da?

6 razloga zašto ne posegnuti za mobitelom kada vam je dosadno (фото 2)

4. Kad nam je dosadno, nerijetko nam nedostaje smisao u svakodnevnim aktivnostima, što bi nas trebalo ujedno natjerati da potražimo neke druge načine uspostavljanja vlastitog značaja i mogućnosti. Neke bi to moglo možda potaknuti da recimo volontiraju ili slično doprinose društvu…

5. Jedno istraživanje je pokazalo kako dosada nerijetko može pomoći pri dovršavanju zadataka, umjesto da "visite" na mobitelu. Mnogi u tim trenucima postanu svjesni svojih zaostataka te ih to na neki način prisili da se pokrenu i riješe jedno po jedno.

6. Neki čak kad ne znaju što bi, dok hodaju preko ceste ili voze koriste mobilne telefone. Ne moramo ni reći kako je to u tim potencijalno opasnim situacijama itekako zabranjeno te kažnjivo. Odviknite se od toga i obratite pozornost na stvari koje vas okružuju.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više