Search

7 znakova koji ukazuju na to da vam je hitno potreban godišnji odmor

7 znakova koji ukazuju na to da vam je hitno potreban godišnji odmor

Nemojte ih ignorirati...


Aka imate osjećaj da je jako puno vremena prošlo od vašeg posljednjeg odmora, pa onda zavirite i u kalendar i shvatite da vas taj osjećaj ne vara, već iz toga je jasno kako vam je odmor prijeko potreban. U suprotnom biste mogli vrlo skoro doživjeti burnout. Ako ste si mudro raspodijelili taj svoj godišnji odmor, odnosno broj dana, a vjerujem da je izglednija situacija da toliko radite da ga niste niti stigli potrošiti, onda je sada pravi trenutak da to i konačno učinite. Kako ne biste oko toga sad puno dvojili mi vam u nastavku donosimo niz znakova koji ukazuju da biste to trebali učiniti što prije i više ne odgađati svoj odmor…

1. Stalno ste negativno nastrojeni

Sve vam je dosadno i teško se motivirate kako biste završili posao. Sve vas na poslu i oko posla stalno živcira. Stalno se nezadovoljni. A ako vam se to sve skupa preslikalo i na privatni život onda se kod vas upalio SOS alarm - trebate odmor. 

2. Osjećate psihičku bol

Na poslu se stalno osjećate tjeskobno, a to je prešlo u fazu da u prsima osjećate konstantni pritisak, imate glavobolje, gastroenterološke probleme, znoje vam se dlanovi, mučno vam je, bole vas leđa… Da, iscrpljeni ste, sve je nagomilano u vama i samo je pitanje kada ćete puknuti.

3. Borite se sa spavanjem

Kad i dođe trenutak da zaspete i odmorite se, vi to ne možete. Da, ne možete zaspati jer vam je toliko toga na pameti. Mozak nikako da se ugasi, stalno vrtite iste misli, a faza opuštanja se ne nazire, kao i san… #overload

4. Griješite na poslu

Ako stres prijeđe u kronično stanje sve se teže fokusiramo na rad i obavljanje zadataka. I ne samo to, iduća faza je da počnete zaboravljati izvršavati svoje dužnosti, da vam neke bitne stvari promaknu, a donošenje odluka vrlo vjerojatno će postati sve teže i teže, što bi u konačnici moglo utjecati i na vaš posao kao i radno mjesto. 

7 znakova koji ukazuju na to da vam je hitno potreban godišnji odmor (фото 1)

5. Štetno gorivo kao "pokretač"

Aka vam je svakodnevno potrebna čaša vina za opuštanje ili ste u potrazi za tzv. comfort foodom ili junk foodom, šećerima u svakom mogućem obliku, da i to je pokazatelj da vjerojatno patite od burnouta. Na fizičku aktivnost ste već davnih dana zaboravili, a dan vam završava tako da zaspete ispred televizora. Da, vrijeme je da nešto poduzmete i napunite svoje baterije. 

6. Čak vam i najmanji problem postaje najveći

Zadaci, obveze i projekti koji su vam dosad bili jednostavni i koje ste dosad uspješno i pravovremeno obavljali više to nisu? Samo je još jedan od znakova da ste u fazi veliko zasićenja i da vaše tijelo i um trebaju konkretni brejk… 

7. Posao vam je postao život

Na poslu ste cijeli dan, radite cijeli dan, a onda dođete kući i još uvijek radite ili u najmanju ruku razmišljate o poslu? Odrekli ste se svojih hobija, privatnog, društvenog života jer se jednostavno toliko iscrpljeni. Zbog toga pati vaša obitelji, ali i prijatelji, te na kraju i vi sami… U pitanju je samo još jedna značajka koja ukazuje na to da biste trebali usporiti i malo drugačije posložiti svoje prioritete. 

7 znakova koji ukazuju na to da vam je hitno potreban godišnji odmor (фото 2)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više