Search

8 stvari koje bi bilo dobro napraviti odmah ujutro kako biste imali bolji dan

8 stvari koje bi bilo dobro napraviti odmah ujutro kako biste imali bolji dan

Malo drugačija jutarnja rutina čini čuda


Image: Javier Garcia,
Oliver Thomas Klein,
Jennifer Pallian,
Logan Nolin,

Mnogi će za sebe reći kako nisu jutarnji tip osobe, drugi će pak istaknuti kako obožavaju jutra. No, kako god, postoji niz sugestija kako biste mogli svoju jutarnju rutinu promijeniti, što bi znatno moglo utjecati na razvoj dana u boljem smjeru. Za neke radnje potrebno je svega nekoliko minuta, ali će uvelike utjecati na ostatak dana, stoga u nastavku donosimo nekoliko trikova što po tom pitanju konkretno učiniti…


1. Otiđite u kratku šetnju
Iskoristite prve zrake sunca i danjeg svjetla. Takav početak dana podarit će vam energiju kako biste izdržali naporan tempo. Za šetnju vam nije potrebno ništa osim dobrog para tenisica i malo dobre volje.

2. Pospremite krevet
Ne morate sve rubove poravnati kao u hotelu, ali barem malo poravnajte posteljinu. Kada se navečer vratite bit ćete sretni i zadovoljni zbog tog malog postignuća.

3. Popijte vode
Vaš organizam nakon sna treba vode jer dok spavamo gubimo fluide iz tijela. Čaša vode ujutro osigurava vam da organizam bude dovoljno hidratiziran. A kroz dan ćete sami osjetiti koliko vode vam je još potrebno.

8 stvari koje bi bilo dobro napraviti odmah ujutro kako biste imali bolji dan (фото 1)

4. Napišite tri dobre stvari
Riječ je o jednostavnoj vježbi. Zapišite tri stvari koje su vam u prošlom danu prošle dobro ili su jednostavno pozitivne. Treba vam za to svega nekoliko minuta, imat će veliki utjecaj na vas. Trik je to kojim reducirate depresiju i povećavate sreću.

5. Osigurajte si kofein
Pripazite na dnevnu količinu, ali ništa ne razbuđuje bolje od jutarnje kave i mirisa na koji nitko ne ostaje imun. Priuštite si onu kvalitetnu, punu okusa i onu u kojoj uživate.

6. Razbistrite svoj um
Meditirajte jer uz pomoć te tehnike ćete poboljšati svoj fokus, riješiti se stresa i regulirati tlak. Ako ne znate kako, možete se poslužiti kakvom aplikacijom koja vas može navoditi.

8 stvari koje bi bilo dobro napraviti odmah ujutro kako biste imali bolji dan (фото 2)

7. Pozabavite se dnevnim ciljevima
Nije dovoljno da si samo napišete zadatke koje u tom danu morate izvršiti. Puno potrebnije je da si napišete kako ih efikasno i uspješno realizirati. Pritom budite realni i nemojte si puno toga u danu natovariti na leđa.

8. Porazgovarajte s nekim koga volite
Možemo samo reći da je to najljepši početak dana. Socijalna interakcija s dragim osobama ujutro je vrlo poželjna, a to je i znanstveno dokazano. Ako ne možete uživo, nazovite nekoga.

8 stvari koje bi bilo dobro napraviti odmah ujutro kako biste imali bolji dan (фото 3)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više