Search

Ljetne destinacije by Nevena Rendeli

Nevena Rendeli otkrila nam je svoja najdraža mjesta na Jadranu


 nevena rendeli
 
Ako netko zna gdje treba ljetovati, a ne mislimo samo na trendi i popularna mjesta na Jadranu, onda je to zasigurno Nevena Rendeli. Njezinu knjigu ''Vodič jedne plavuše'' tada su svi dočekali s velikim zadovoljstvom, a za Büro 24/7, Nevena je otkrila svoje top ljetne destinacije. Ako ste još u isčekivanju godišnjeg odmora i razmišljate kamo se uputiti, ovaj tren možete ravno iz ureda proučiti njezine prijedloge, a za koji god se odlučili sigurni smo da će biti pun pogodak!

Mali Lošinj
 
Mali Lošinj je miomirisni otok na kojem čak i sparina dobro miriše. Obavezno brodicom oplovite oko Suska, Ilovika i Unija, a drugi se dan popnite na Osorčicu i gledati najljepši zalazak sunca. Treći dan samo ležate na Čikatu i ne radite ništa, a obavezno se i okupajte na plaži ispod Lubenica. I usred ljeta zna biti pusta!
 
Brtonigla
 
Turistički slogan ovog istarskog gradića je "malo mjesto velikih otkrića" i zato ga ljeti nikad ne zaobilazim. Osim što je ljeti uvijek malo hladnije nego na moru, u nekoliko restorana koji se smatraju jednima od najboljih istarskih , ali i hrvatskih restorana, jednostavno morate uživati. Čisti hedonizam je odsjesti u San Roccu, a do Umaga je samo 15-ak minuta pa ako se zaželite provoda, nikada vam neće biti dosadno.

Ljetne destinacije by Nevena Rendeli (фото 1)

Hvar

Hvar je ljeti nezaobilazan. Doduše svake godine je sve više i više ljudi, ali zato postoji Starigrad, Jelsa ili još bolje Vrboska ili Sv. Nedjelja. Na partijanje u Hvar, a na kupanje na južnu stranu. A gdje su tek Paklenjaci ili Šćedro? Hvar jednostavno volim i zaista mu nema konkurencije. Još uvijek!

hvar

Vis, Komiža

Kako je malo ribarsko mjesto postalo odredište za sve koji se vole nazivati umjetnicima, alternativcima, hipsterima, znaju samo oni koji u Komižu dolaze već godinama. Bez obzira na popularnost Komiža nije izgubila "štih" malog dalmatinskog mjesta pa se i ljeti ujutro može naći svježa riba na pijaci, popričati s mještanima o ljetnim tračevima i politici. Uostalom, nema boljeg ljetnog provoda, nego ljeti s čašom vina sjediti na ulici ili plaži do ranoga jutra.

vis
 
Grožnjan
 
Hrvatska Toscana možda najbolje izgleda iz Grožnjana, a posebice ljeti kada Grožnjan postaje umjetnička kolonija. Dovoljno je uzeti apartman negdje u starom gradu i navečer se spustiti na ulicu i sjesti na neke od stepenica. Onaj osjećaj kao da si se vratio u djetinjstvo, samo je sve puno ljepše. 

Konavle
 
Volim Konavle zato što je Dubrovnik blizu, a Dubrovnik je ljeti nepodnošljiv. Ipak, bez Dubrovnika ne može proći ljeto. Konavoske su plaže divlje, puste, priroda je neodoljiva, a hrana božanstvena. Volim Konavle zato što sjedneš u brodicu i već si na Elafitima gdje se diviš ljetnikovcima starim nekoliko stotina godina. Volim Konavle zato što si toliko daleko da niti ne pomišljaš na povratak.

konavle
 
Pelješac, Viganj
 
Viganj je surfersko mjesto za sve ljubitelje sportskog odmora. Ljeti nema nikog starijeg od 40, a svi su zgodni i preplanuli. Za one kojima je draže ležanje na plaži, tu su i divna mjesta za posjetiti poput Stona ili Orebića. A tek vino!

viganj

Tekst uredile: T.B. / M.T.
Portret: Damir Žižić
Foto: Iz knjige ''Vodič jedne plavuše'', Profil

Leave a comment

više