Search

9 savjeta za bolju produktivnost najpoznatijeg svjetskog YouTubera

9 savjeta za bolju produktivnost najpoznatijeg svjetskog YouTubera

Casey Neistat


Image: Instagram,
Buro arhiva

Jedan od najpopularnijih i najaktivnijih vloggera, Casey Neistat, kroz niz svojih videa donio je niz konkretnih i jednostavnih savjeta kako biti produktivniji. Mi vam donosimo nekoliko njih, koji bi vam mogli biti od pomoći i motivirati vas...

Casey Neistat je jedan od najpoznatijih, najaktivnijih i omiljenih YouTubera, o kojem smo već pisali veliki tekst ovdje. Svi će se složiti kako je on jedan uistinu pozitivan lik na svjetskoj sceni. Ako ste barem jednom pogledali ili zavirili na njegov YouTube VLOG kanal koji inače prati preko 7 milijuna ljudi, bit će vam jasno i zašto; ne samo da pršti od pozitivnosti, tu je i velika doza kreativnosti i načina rada, promišljanja, ali i tehnika snimanja kojoj se svi filmaši dive i o kojoj učestalo razglabaju, dok će vas sve skupa u kombinaciji zagarantirano motivirati da i vi budete bolji, uspješniji i produktivniji u svom životu, na svakom polju. Zato vam u nastavku donosimo nekoliko savjeta i trikova za bolju produktivnost, koje nam je sam Casey generalno donio kroz svoju seriju vlogganja…

1. Slobodno vrijeme je neprijatelj napretka
Caseyjev raspored prilično je nagužvan. Ili putuje kako bi bio dio nekog panela, meetupa, konferencije ili montira svoju epizodu vloga ili radi do kasno za neki sponzorski projekt ili se vozi po New Yorku na svom boosted boardu kako bi stigao na sastanak. U svakom slučaju, uvijek je u pokretu i vrlo aktivan na svim poljima.

2. Osvrnite se na svoju prošlost - najteži periodi su ti koji su vas danas definirali
Dok je bio u srednjoj školi postao je neplanirano otac, zbog čega je i prekinuo školovanje kako bi mogao uzdržavati svoju obitelj. Unatoč tim teškim vremenima, krvavo je radio kako bi danas postao otac i primjer kakav želi biti, suprug, ali i veliki kreativac i radnik. To se itekako vidi!

9 savjeta za bolju produktivnost najpoznatijeg svjetskog YouTubera (фото 1)

3. Ako radite sve ono što rade drugi, onda niste na dobrom putu
Nitko nema tehniku snimanja onakvu kakvu ima Casey, moglo bi se reći da je stvorio i definirao neki potpuno novi smjer i način u toj domeni, a to je primijetila i struka. A ono najbolje u svemu, u tome itekako uživa jer je ta tehnika proizašla iz toga što je napravio onako kako on smatra da je dobro. Dakle, budite ono što jeste i radite onako kako vama to paše ili kako vi smatrate da je najbolje i izbjegavajte sve ono što ste već dosad vidjeli.

4. Najopasnija stvar u životu je igrati uvijek na sigurnu kartu
Uložite u neke stvari koje će vam se dugoročno isplatiti, ako treba i na uštrb malo manje komfornog života. Casey je to napravio onda kada je kupio svoju prvu kameru, a pritom se zakinuo za neke najosnovnije životne stvari. Uložio je u ono što je tada trebao, iako je to bio "najgori" mogući financijski potez u tadašnjoj prisilno teškoj životnoj situaciji.

5. Realizirajte ideje odmah ili ih odmah otpustite, nemojte oko njih puno dvojiti
Svi sanjamo i imamo neke velike ideje kroz cijeli život, no u stvarnosti malo njih ih realizira djelomično, a kamoli uopće dođe u tu fazu. Ključno je realizirati ih i reagirati odmah.

6. Priznati sebi i drugima da ne znate što zapravo radite u nekim situacijama je sasvim okej
Mnogi često kažu ako vas nije sram prve verzije vašeg potencijalnog projekta, onda ste ga lansirali prekasno. Nema ničeg lošeg ako vas je sram nekih stvari, projekata koje niste definirali, odnosno čini vam se da ne znate što zapravo radite i u kojem smjeru idete.

9 savjeta za bolju produktivnost najpoznatijeg svjetskog YouTubera (фото 2)

7. Ignorirajte hvalu, prigrlite kritičnost
Casey kaže kako nikada ne potražuje komplimente nego da se uvijek fokusira i bavi konstruktivnim kritikama na svoj račun, s ciljem poboljšanja.

8. Jednog dana to nećete biti u stanju raditi, pravi trenutak je uvijek sada
Ključno je da ne čekate predugo s ničime što biste htjeli napraviti ili ostvariti jer je moguće da će u jednom trenutku biti prekasno.

9. Ideje su precijenjene, ono što je bitno je njihova realizacija
Možda u ovome postoji svojevrsna kontradikcija, ali cilj je poduzeti akciju. Nakon svojeg serijala na HBO-u, Casey je dvije godine doslovno "sjedio" i čekao da mu se dogodi nešto drugo. No, zaključak je da stvari neće doći same od sebe, nego ih sami trebate pokrenuti i(li) stvoriti. Tako bi trebalo biti svaki dan.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više