Search

Ako naručujete dostavu, onda naručite nešto s potpisom naših malih proizvođača

Ako naručujete dostavu, onda naručite nešto s potpisom naših malih proizvođača

Tekst: Tina Kovačiček

Iako nam okolnosti ne idu baš na ruku, a trenutno su na snazi epidemiološke mjere koje nas vode k malo drugačijim blagdanima, niti ne pomišljamo na otkazivanje ugodno provedenih večeri kod kuće. Štoviše, dokle god u ruci smijemo držati rashlađeno osvježavajuće piće, za nas će ovo biti dobar prosinac. I ovog puta ne morate čak niti izaći na ulicu jer sve fino može doći k vama. Ovi lokalni domaći proizvođači nude web shop i dostavljaju na kućnu adresu, a u tom slučaju izbor je dobar, a podrška lokalnoj proizvodnji itekako poželjna.

Buzdovan Cider

Ako naručujete dostavu, onda naručite nešto s potpisom naših malih proizvođača (фото 1)
Ako naručujete dostavu, onda naručite nešto s potpisom naših malih proizvođača (фото 2)

Ako već niste probali prvi hrvatski craft cider Buzdovan, svakako vam preporučujemo da to promijenite. Već nekoliko godina ovo pitko vino od jabuke mazi naša nepca, a Tomislav Veseljak koji uvjerljivo i kvalitetno gradi cider priču na domaćem tlu, ne prestaje iznenađivati. “Aromatika, pjenušavost i svježina, koja je rezultat minimalnog ostatka šećera u cideru, moćne su atribucije cidera Buzdovan. Izuzetan proizvod je rezultat posebne selekcije, ručnog branja 100% domaćih jabuka, fermentacije i ekstra njege” kažu o svom proizvodu koji trenutno broji dva stalna i tri sezonska stila cidera. O čemu se točno radi provjerite na njihovom webu i naručite putem maila.


Freilauf vina

Ako naručujete dostavu, onda naručite nešto s potpisom naših malih proizvođača (фото 3)
Ako naručujete dostavu, onda naručite nešto s potpisom naših malih proizvođača (фото 4)

Već smo odavno fanovi druženja koje organizira Josip Hubzin poznatiji kao Dj Pepi Jogarde, bilo da nas zove na svoje plesne Freilauf večeri u Zagrebu i diljem Hrvatske, ili ga pak slušamo nedjeljom na Yammatu kada kormilari ugodnom glazbenom plovidbom pod imenom Adriatic Coasting. Ono što Pepiju polazi od ruke je okupljanje ljudi uz odličnu glazbu i ugodnu atmosferu, a otkada je pokrenuo i vlastitu etiketu Freilauf vina, bilo je jasno da se radi o zanimljivoj nadogradnji u kojoj ćemo uživati. Vinogradi obitelji Hubzin nalaze se u podnožju Ivanščice, na 400 metara nadmorske visine i za sada su proizveli nekoliko iznimno ukusnih i pitkih aduta; Rosé Freilauf , C-mol Cuvée i Remix Brut Rosé. Dostavljaju ih na kućnu adresu, a za sve informacije možete im se javiti na vinoigitare3@gmail.com ili jogarde@gmail.com.


Luftbremzer Gin

luftbremzer.com

Ako naručujete dostavu, onda naručite nešto s potpisom naših malih proizvođača (фото 5)
Ako naručujete dostavu, onda naručite nešto s potpisom naših malih proizvođača (фото 6)

Tri su Zagrepčana prije koju godinu na Trešnjevci pokrenula prvi zagrebački craft gin Luftbremzer. Samo ime destilerije proizlazi iz starozagrebačke riječi za zgubidana, zagrebačkog hedonista koji uživa i u toku je sa svim događanjima u gradu, a ilustracija papige označava taj hedonizam i opuštenost. Načinjen je od borovica, korijandera, korijena anđelike, korijena irisa, lovorovog lista, kore gorke naranče, limunove kora, cvijeta i ploda bazge te cvijeta kamilice. Kažu kako svi sastojci dolaze iz Hrvatske, uključujući i borovicu koja se nabavlja u Lici i na Kordunu. Miriše fantastično, a takvog je i okusa pri čemu vam kao uspomena ostaje boca sa sjajnom ilustracijom. Više o tome i kako naručiti potražite na njihovom web shopu.


Pivovara Medvedgrad

pivovara-medvedgrad.hr

Ako naručujete dostavu, onda naručite nešto s potpisom naših malih proizvođača (фото 7)

Bila je 1994. kada je na uglu Savske i Vukovarske, svoja vrata otvorila mini pivovara i pivnica Medvedgrad. I prošlo je više od 25 godina, odnosno dovoljno vremena da se uvjerimo kako je Medvedgrad i dalje jedna od omiljenih domaćih craft pivovara. Otada su svoje pivnice otvorili na nekoliko zagrebačkih lokacija, ali obzirom da ne možemo k njima, oni donose svoje pivo k nama doma. Imaju i odličan božićni paket koji uključuje njihove pivske klasike i sezonske adute, a dostavljaju na područje cijele Hrvatske. Provjerite na web shopu.


Kampanjola

kampanjola.hr

Ako naručujete dostavu, onda naručite nešto s potpisom naših malih proizvođača (фото 8)

“Eko bira z Savičente”, kažu o ukusnom istarskom pivu koje ima sve simpatije na tom polutoku, ali i šire, i nezaobilazna je pivska stanica u Istri. Birana se nalazi u srednjovjekovnom gradiću Svetvinčenat i trenutni joj je kapacitet 6000 litara mjesečno. Otvorena je 2018. godine kao prva hrvatska ekološka pivovara, a dobra stvar posljednjih dana je što su počeli dostavljati na područje cijele Hrvatske. Koje sve Kampanjole postoje provjerite kod njih na webu i javite se za dostavu na kućnu adresu.


Pločnik

pozitivanritam.hr

Ako naručujete dostavu, onda naručite nešto s potpisom naših malih proizvođača (фото 9)

Iako su kafići zatvoreni, Pločnik je našao način da bude kod nas doma, kada mi već ne možemo k njima na dozu dobre glazbe i druženja. Pića iz svog asortimana, a to uključuje veliki izbor craft piva dostavljaju na kućnu adresu, a možete također naručiti i vinile, CD-e, DVD-e, knjige i ostalo što ćete pronaći u njihovom dućanu PDV. Jer što je večer bez dobre glazbe. Javite im se putem maila pdv@pozitivanritam.hr ili na društvenim kanalima.


Vinarija Voštinić Klasnić

vk.hr

Ako naručujete dostavu, onda naručite nešto s potpisom naših malih proizvođača (фото 10)

Obitelj Voštinić Klasnić vinarstvom se bavi još od 1936. kada je pradjed na brdu iznad Ivanić Grada zasadio prve trsove škrleta. Vinarija je još tamo, a otkada ju je preuzeo nasljednik Tomislav zaokrenula je u sasvim modernom smjeru te postala mjesto vrijedno izleta na svega tridesetak minuta od Zagreba. No, kako trenutno nismo u poziciji da to učinimo, nagrađena vina ove vinarije možete naručiti na kućnu adresu. U njihovoj ponudi možete pronaći Škrlet, Unikat, Muškat, Red i ostala umjetnička djela, a više o tome potražite na njihovom web shopu


Pivovara Varionica

varionica.com

Ako naručujete dostavu, onda naručite nešto s potpisom naših malih proizvođača (фото 11)

Pivovara Varionica iz Pisarovine, također jedna od prvih hrvatskih craft pivovara, nedavno se iz Londona vratila s punim rukama nagrada. U sklopu najprestižnijeg pivskog natjecanja nagrađena je s dvostrukim zlatom za njihovo Pale ale pivo, broncom za NOEL Passion Sour pivo te sa zlatom za kolaboracijsko pivo Chef’s beer. Pa kada već rade tako dobro pivo red ga je i naručiti za doma. Više o tome pronađite na njihovom web shopu.


Vinolog

vinolog.hr

Ako naručujete dostavu, onda naručite nešto s potpisom naših malih proizvođača (фото 12)

U potrazi za dobrim vinima, obitelj Balog proputovala je Hrvatsku i svijet, kušala odlična vina i upoznala vrijedne ljude koji ih rade te se tako inspirirala za pokretanje poslovne priče zvane Vinolog u sklopu koje predstavljaju vrhunska svjetska i domaća vina. Također, pokrenuli su i proizvodnju vlastitih vina u Iloku, Istri i na Pelješcu koja se dijele u dvije linije Lectus i Eclat. Nedavno su otvorili i svoj wine shop u zagrebačkoj ulici Božidara Adžije, a njihova vina možete naručiti i na kućnu adresu. Više o tome potražite na web shopu.


Vina i likeri Rossi

vinarossi.com

Ako naručujete dostavu, onda naručite nešto s potpisom naših malih proizvođača (фото 13)

Obitelj Rossi, iz istarskog mjesta Bajkini pored Vižinade, već se dugi niz godina bavi vinarstvom. Osamdesetih godina prošlog stoljeća vinarstvo je postalo njihova glavna komercijalna djelatnost pri čemu su već plasirali velike količine u Sloveniju i Italiju, a susjedne su se zemlje itekako zainteresirale za njihovu proizvodnju. Osim vina, Rossijevi proizvode i odlične domaće rakije, već nekoliko puta i nagrađene, Bisku, Medenicu, Eukaliptus i Orahovac. Njihov je web shop također aktivan pa provjerite što ima.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više