Search

Büro 24/7 s Jelenom Veljačom u Cannesu

Büro 24/7 s Jelenom Veljačom u Cannesu

Nezaboravno iskustvo na poznatom filmskom festivalu

Urednik: BURO.


Image: Jelena Veljača Instagram

Naša poznata scenaristica i spisateljica provela je dva dana na prestižnom filmskom festivalu bok uz bok glumačkim zvijezdama s A liste

Prvi dan mog boravka u Cannesu započeo je fantastičnim dočekom od strane naših domaćina. Zvijezde se uređuju u hotelu Martinez, u posebnim apartmanima koje su sponzori poput L'Oréala, Choparda ili Chivasa pretvorili u pop-up salone za svoje goste i gošće.

Jelena Veljača Cannes

Ja sam imala priliku posjetiti i L'Oréalov i Chivasov. osim frizure i make- pa, stilisti (koji inače rade s pariškim coutureom) nude nam nevjerojatan izbor odjeće, modnih dodataka i nakita.

Jelena Veljača Cannes

Te su stvari vaše na jednu noć, no doista imate osjećaj da vas žele pretvoriti u njihove najveće zvijezde na crvenom tepihu.

Jelena Veljača Cannes

Sam izlazak na crveni tepih izračunat je matematički - Promenade de la Croisette prepuna je ljudi (govorimo o tisućama) i njome je za vrijeme festivala nemoguće prošetati (što sam ja predložila).

Jelena Veljača Cannes

Do crvenog se tepiha zato ide sponzorskim automobilom, najčešće limuzinom, i ta šetnja od deset minuta zna u vožnji potrajati i do sat vremena. Zato je organizirana kao u James Bond filmovima - i vozač i vaša pratnja opremljeni su ugrađenom komunikacijom u uhu pa cijelo vrijeme prate situaciju na samom tepihu.

Jelena Veljača Cannes

Sama šetnja crvenim tepihom prođe u trenu, organizacija je takva da svatko ima svojih 5 minuta. Fotografi neumorno bljeskaju jer osim zvijezda s A liste, ne žele riskirati da zaobiđu veliku zvijezdu u nekoj stranoj zemlji koju ne prepoznaju. Crveni sam tepih dijelila s Freidom Pinto, Alessandrom Ambrosio i Hilary Swank, međutim, tek kad sam ušla pred ogromno platno u dvoranu za premijeru mogla sam uživati u svakom modnom detalju (prije filma prikazuje se izravni prijenos s tepiha).

Jelena Veljača Cannes

Nakon odgledanog filma, koji mi se jako svidio, slijedila je svečana večera u hotelu Martinez, u restoranu s Michelinovom zvjezdicom. Hrana i piće su specijalno dizajnirani za nas od strane Chivas chefa i koktel majstora. After party je uveličao i poznati mladi glumac Robert Pattinson. Oni najuporniji nakon dva kluba završili su na kebabu, a ja sam ipak otišla ranije spavati. (smijeh)

Jelena Veljača Cannes

Sljedeće jutro domaćini su zamislili kao vožnju jahtom Alexandriom V u vlasništvu Chivasa. Nakon intervjua i kratke, ali iscrpljujuće, vožnje helikopterom do Nice, krenuli smo kući. Moram priznati da je doživljaj bio uzbudljiv, no nitko nije bio sretniji od mene što sam se vratila da mogu volontirati za pomoć stradalima u strašnim poplavama koje su za vrijeme mog boravka pogodile cijelu regiju.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više